Anti-festivaali julkisti ensi vuoden teemansa – etsii nyt taiteilijoita pelillisiin ja leikillisiin teoksiin

Kansainvälinen taiteilijahaku päättyy 12. joulukuuta.

nykytaide
Kuopiolaisia juniorikaratekoja esiintymässä Anti-festivaalin Fun Run -teoksessa.
Leikillisyys on näkynyt Anti-festivaalin ohjelmistossa aiemminkin. Syksyllä 2015 Kuopion torilla juostiin maratonia juoksumatolla. Tsemppaamassa kävivät paikalliset urheiluseurat.Markku Malinen / Yle

Paikkasidonnaiseen nykytaiteeseen keskittyvän kuopiolaisen Anti-festivaalin ensi vuoden teema on pelit ja leikit.

Kansainvälinen festivaali on avannut haun (siirryt toiseen palveluun), jossa etsitään teoksia ja projekteja taiteilijoilta, jotka työskentelevät leikin, leikkisyyden, pelien ja pelillisyyden parissa. Hakuaika päättyy 12. joulukuuta.

Anti-festivaalin yhteistyökumppanina ensi syyskuun festivaaliviikolla on kaksi digitaalisen pelialan savolaista toimijaa: Savonia-ammattikorkeakoulun koordinoima Games for Health Finland -verkosto sekä Pelintakojat ry.

Festivaalipäällikkö Elisa Itkonen sanoo, että tavoitteena on löytää teemaan liittyviä teoksia hyvin laajalla katsannolla eli haussa ei ole vain digitaalinen pelimaailma. Itkosen mukaan teema on Anti-festivaalille osuva, koska monet tapahtumassa vuosien varrella nähdyt teokset ovat ilmentäneet pelillisyyttä ja leikkisyyttä.

Ensi vuoden Anti-festivaali järjestetään 25.–30. syyskuuta. Tapahtumassa jaetaan muun muassa kansainvälinen Live art -palkinto.