Hyppää sisältöön

A-teeman vieraiden vinkit: Näin flirttailet syyllistymättä seksuaaliseen häirintään

Katso tästä suorassa lähetyksessä nähdyt ihmissuhdetaitokouluttajan pikaopas ja kansanedustajan kauhuesimerkki. Lue myös twitterkansan ohjeet.

A-teema: Seksuaalista häirintää –ohjelman suorassa lähetyksessä puitiin, mikä on seksuaalista häirintää ja mikä flirttiä? Metoo –kampanja on saanut monet miettimään, missä raja kulkee ja miten pitää käyttäytyä?

Samaa todisti A-teeman Taloustutkimuksella teettämä kysely: yli 60 prosenttia miehistä ja puolet naisista olivat sitä mieltä, että henkilö voi syyllistyä seksuaaliseen häirintään vahingossa. Twitterkansa oli asiasta osittain eri mieltä.

Karla Nieminen

Katso miten toimit oikein:

Tässä ihmissuhdetaitokouluttaja Karla Niemisen pikaopas siitä, mikä on sallittua ja mikä ei.

Älä käyttäydy näin:

Näin ei kannata käyttäytyä: kansanedustaja Sanna Marinin (sd.) kauhuesimerkit ovat hänen omasta elämästään:

Sanna Marin

A-teema: Seksuaalista häirintää -illan vieraat olivat yksimielisiä siitä, että seksuaalista ahdistelua on tärkeää ennaltaehkäistä niin työpaikoilla kuin oppilaitoksissakin.

–En ole varma, ymmärretäänkö Suomessa laajasti, että seksuaalinen ahdistelu on ongelma. Voimakkaasti paistaa vieläkin läpi asenne, että "se on OK, kyllähän tytöt tykkää kun kouritaan", Sanna Marin kertoi kokemuksistaan.

Ahdistelua, häirintää ja häpeää. Seksuaalinen häirintä on yleisempää kuin kukaan uskalsi arvata. Mistä ahdistelu johtuu? Miksi laki ei riitä suojelemaan meitä? Tunnistetaanko raja, jonka yli ei saa mennä? A-teema: Seksuaalista häirintää on nähtävissä Yle Areenassa. Katso koko ohjelma täältä.

.
.