Trump jäädytti päätöksensä norsujen huvimetsästyksestä

Trumpin hallinnon mielestä norsujen metsästyksen salliminen edistäisi lajin suojelemista.

norsut
Norsu Amboselin kansallispuistossa Keniassa
Norsu Amboselin kansallispuistossa KeniassaDai Kurokawa / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on viime hetkellä lykännyt päätöksentekoaan, joka koski Afrikassa huvimetsästyksessä ammuttujen norsujen osien tuomista Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain kala- ja villieläinhallinto ilmoitti torstaina, että se esittää Zimbabwessa ammutuista norsuista otettujen metsästysmuistojen tuonnin sallimista.

Hallinnon mielestä norsukannat hyötyisivät siitä, että rikkaat metsästäjät pääsisivät laillisissa oloissa ampumaan eläimiä. Metsästyksestä maksettaisiin maksu, jota käytettäisiin muiden eläinkantojen hoitamiseen.

Edellinen presidentti Barack Obama oli kieltänyt metsästysmuistojen tuonnin.

Kala- ja villieläinhallinnon ilmoitus nostatti voimakasta kritiikkiä luonnonsuojelijoiden taholta. Sosiaalisessa mediassa nähtiin paljon kuvia Trumpin pojista poseeraamassa ammuttujen eläinten kanssa. Donald Jr. ja Eric ovat innokkaita metsästäjiä.

Presidentti Trump ilmoitti eilen perjantaina, että hän lykkää päätöksentekoa, kunnes on keskustellut asiasta sisäministeri Ryan Zinken kanssa.

Myös edustajainhuoneen republikaaninen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Ed Royce arvosteli metsästysmuistojen sallimista. Hänen mielestään kyseessä oli "väärä liike väärään aikaan".

Lue lisää:

Norsu tähtäimeen ja syöksyhampaat seinälle? Sopii Yhdysvalloille

Lähteet: AP, Reuters