Hyppää sisältöön

Elokuvamoguli Weinsteinin juonista lisätietoa – yritti suitsia seksiskandaalia mustalla listalla

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein pyrki estämään ahdistelusyytösten julkistamisen, kertoo brittilehti. Tätä varten Weinstein laati yksityisetsivilleen listan tietolähteistä.

Useat naisnäyttelijät ovat syyttäneet Harvey Weinsteinia seksuaalisesta häirinnästä. Kuva: Guillaume Horcajuelo / EPA

Seksuaalisesta ahdistelusta ja raiskauksesta epäilty elokuvatuottaja Harvey Weinstein yritti estää tapausten paljastumisen laatimansa mustan listan avulla, kertoo brittilehti Observer (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan listalla on 91 näyttelijää, tiedottajaa, tuottajaa sekä muita elokuva-alan toimijoita.

Observer kertoo, että Weinstein oli palkannut väkeä ottamaan yhteyttä listan henkilöihin.

Tarkoitus oli, että Weinsteinin palkkaamat henkilöt keräisivät salaa tietoa siitä, ketkä tiesivät tapauksista ja ketkä aikoivat mahdollisesti kertoa niistä. Listalla on muun muassa näyttelijä Rose McGowan, joka on julkisesti syyttänyt Weinsteinin raiskanneen hänet.

Weinstein varautui paljastumiseen kuukausia

Observerin mukaan Weinstein ryhtyi toimiin kuukausia ennen kuin ahdistelu nousi uutisotsikoihin.

Weinsteinin lista on laadittu alkuvuodesta, ja New York Times -lehti uutisoi ahdistelusyytöksistä lokakuun alussa.

Listalla mainitaan myös New York Timesin toimittajaa, joka vastasi lehden Weinstein-uutisoinnista. Weinstein näyttää siis tienneen jo kuukausia ennen uutisen julkaisua sen olevan tekeillä.

Observerin mukaan lista tukee myös aiemmin julkisuudessa esitettyjä väitteitä siitä, että Weinsteinin käytös oli elokuva-alalla yleisesti tiedossa.

New Yorker -lehti kertoi (siirryt toiseen palveluun) marraskuun alussa, että Weinstein palkannut turvallisuusalan yrityksiä selvittelemään ahdistelusyytöksiä jo syksyllä 2016.

Yritysten henkilöstö oli lehden mukaan lähestynyt esimerkiksi McGowania naisten syrjinnän vastaisen tapahtuman edustajana.

Weinstein erotettiin omasta tuotantoyhtiöstään ahdisteluskandaalin vuoksi lokakuun alussa. Hän on edustajansa kautta kiistänyt väitteet seksuaalirikoksista.

Lue myös:

Aiheesta muualla:

.
.