Häirintäkohun keskelle joutunut Tomi Metsäketo menetetyistä työtilaisuuksista: "Tuntunut kohtuuttomalta"

Laulaja avautui ahdistelukohusta Arto Nybergin keskusteluohjelmassa sunnuntaina.

Tomi Metsäketo
Arto Nyberg: Tomi Metsäketo: "Ahdistelu on niin veteen piirretty viiva"
Arto Nyberg: Tomi Metsäketo: "Ahdistelu on niin veteen piirretty viiva"

Ahdistelukohun keskelle joutunut laulaja Tomi Metsäketo myöntää, että hänen käytöksensä naisia kohtaan on ollut sopimatonta.

Laulaja vieraili Arto Nybergin keskusteluohjelmassa TV1:llä sunnuntaina. Metsäketo on viime viikkoina ollut otsikoissa, sillä häntä on syytetty naisten ahdistelusta (siirryt toiseen palveluun).

Metsäketo pahoitteli ohjelmassa jälleen käytöstään. Kun Nyberg kysyi Metsäkedolta suoraan, onko hän ahdistellut, kähminyt tai puhunut rivoja naisille, oli laulajan vastaus seuraava:

– Varmaan olen kyllä. Ahdistelu on niin veteen piirretty viiva. Olen itse taiteilija ja minua on kourittu, naisten lisäksi myös miehet. Ja vaikka mitä on sanottu. Ihmiset varmaan ottavat sen eri lailla. Se [ahdistelu] on vaikea, mutta tärkeä aihe, Metsäketo muotoili.

Metsäketoa ei tiettävästi epäillä rikoksesta. Sen sijaan hän on itse pyytänyt poliisia selvittämään, onko hänen kunniaansa loukattu häntä koskevissa nettikirjoituksissa.

– Jutut lähti vellomaan ja kasvamaan somessa. Mitä voi ihminen tehdä siinä sitten? Siinä on aika voimaton olo. Lähdin kysymään neuvoa poliisilta, että mitä voin tehdä, Metsäketo selvitti syytä rikosilmoitusten tekemiseen.

Käytöskoulu menossa

Ahdistelukohu on aiheuttanut Metsäkedolle työtehtävien menetyksiä. Metsäketo suljettiin ulos MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelmasta, Mamma Mia! -musikaalista ja viimeksi eilen tuli tieto (siirryt toiseen palveluun), että laulaja menettää paikkansa Tulkoon joulu -konserttikiertueella. Metsäketo tyytyi harmittelemaan tilannetta.

– Rankkaa se on ollut ja tuntunut kohtuuttomalta, että hienot työtilaisuudet ovat menneet kohun vuoksi ohi, Metsäketo sanoi.

Metsäketo kertoi haastattelussa myös käytökseen liittyvästä elämänmuutoksestaan, joka on laulajan mukaan ollut käynnissä jo jonkin aikaa.

– Tässä on ollut elämässä rankkoja aikoja, mitkä ovat aiheuttaneet minussa kärkkäyttä. Aina pitää tarkastella omaa käytöstään ja kehittyä siinäkin suhteessa. Olen muuttunutkin jo ja koetan sovittaa sitä tähän nykyajan maailmaan ja meininkiin, laulaja avautui.

Lue myös:

Tomi Metsäkedolle potkut Mamma Mia! -musikaalista