1. yle.fi
  2. Uutiset

Torniossa väkivaltainen viikonloppu – teräaseen uhri sairaalahoitoon ja kaupungilla neljän miehen tappelu

Viikonloppuna poliisia työllistivät myös murtautujat ja putkaan päätynyt humalassa autoillut latvialaisseurue Torniossa sekä kauppamurto Ylitorniolla.

poliisi
Poliisiauto parkissa talvella.
Poliisilla oli vilkas viikonloppu Meri-Lapissa.Risto Koskinen / Yle

Väkivalta on työllistänyt poliisia Torniossa. Sunnuntain vastaisena yönä 23-vuotias mies pahoinpideltiin yksityisasunnossa sairaalakuntoon muun muassa käyttämällä teräasetta. Teosta epäillään 26-vuotiasta miestä, joka on pidätetty. Tekoa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Poliisille oli ilmoitettu asunnossa olleesta metelistä.

Edellisenä yönä neljä miestä tappeli kaupungilla. Miehistä kaksi päätyi putkaan ja poliisi tutkii asiaa useana pahoinpitelynä.

Torpista varastettu asuntoauto päätyi ojaan

Tornion Torpissa partio otti perjantaina yöllä kiinni nuoren miehen ja naisen. Pariskunta oli liikkeellä varastetulla autolla, joka oli hyytynyt tien varteen. Sen jälkeen kaksikko oli murtautunut teollisuushalliin, jossa he yrittivät ensin ottaa käyttöönsä kuorma-autoa.

Lopulta liikkeelle saatiin asuntoauto, jonka ovi vaurioitui kun auto ajettiin ulos hallista. Asuntoauto päätyi lähistöllä ojaan ja nainen tavoitettiin hetkeä myöhemmin toisesta teollisuushallista, jossa oli vielä henkilökuntaa paikalla.

Molemmat ovat olleet asian vuoksi pidätettynä. Tapahtumia tutkitaan muun muassa törkeänä moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Humalainen latvialaisseurue päätyi putkaan

Poliisia työllisti viikonloppuna Torniossa myös humalainen latvialaisseurue. Neljä latvialaismiestä oli liikkeellä autolla Torniossa lauantai-iltana. Kuljettaja puhalsi 1,8 promillen lukemat ja auton omistaja istui vieressä myös humalassa. Kyydissä oli vielä kaksi muuta humalaista maanmiestä.

Lopulta asian selvittämiseksi koko seurue päätyi putkaan.

Kuljettaja menetti ajo-oikeutensa Suomessa ja häntä tullaan syyttämään törkeästä rattijuopumuksesta. Auton omistaa puolestaan syytettään kulkuneuvon luovuttamisesta päihtyneelle.

Ylitorniolla murtauduttiin kauppaan auton avulla

Sunnuntain puolella Ylitorniolla murtauduttiin kauppaan kiskomalla rakenteita irti autolla. Poliisi pääsi kuitenkin pikapuoliin tekijöiden jäljille ja myöhemmin aamulla poliisi otti kiinni paikallisen miehen ja naisen. Epäillyt ovat 44-vuotiaita.

Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lue seuraavaksi