Torniolainen mies toi nuuskaa Haaparannalta Suomeen kävelemällä – suurin osa lähetettiin paketteina eri puolille Suomea

Tulli on tutkinut laajaa ja pitkään jatkunutta nuuskan laitonta maahantuontia. Tullin esitutkinnan mukaan Torniossa asuva mies myi nuuskaa netissä.

nuuska
Nuuskarasia
Torniolainen mies toi kävelemällä Ruotsista Suomeen yhteensä yli 440 kiloa nuuskaa.Henrietta Hassinen / Yle

Tullin paljasti laajan nuuskan salakuljetus- ja välitystoiminnan. Tulli kertoo tiedotteessaan tutkineensa kevään ja kesän 2017 aikana laajaa ja pitkään jatkunutta nuuskan laitonta maahantuontia. Suurin osa maahantuodusta nuuskasta toimitettiin edelleen postilähetyksinä eri puolille Suomea.

Tullin esitutkinnan mukaan Torniossa asuva mies myi nuuskaa internetissä. Hän toi maahan internetin kautta saamiensa tilausten mukaiset määrät nuuskaa Ruotsista, Haaparannalta Suomeen pääasiassa kävelemällä.

Tullin esitutkinnassa selvisi epäillyn tuoneen Suomeen yhteensä yli 440 kiloa nuuskaa ja lähettäneensä ne postilähetyksinä edelleen ostajille. Vältettyjen valmisteverojen määrä laittomasti maahantuodusta ja edelleen välitetystä nuuskasta on yli 160 000 euroa.

Tulli on tutkinut tapausta törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena.

Lisäksi tapauksen tutkinnassa paljastui huumausainerikos kannabiksen kasvattamisesta. Tullin esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä yksi henkilö.

Tapaus siirtyy Lapin syyttäjänvirastoon vuoden 2017 loppuun mennessä.