Syyttäjä vaatii omaisuusrikoksista epäillylle kaksikolle pitkia vankeusrangaistuksia – omakotitaloista vietiin koruja, rahaa ja elektroniikkaa

Kymmenet asianomistajat vaativat syytetyiltä yhteensä noin 70 000 euron vahingonkorvauksia.

Turku
Lakikirja ja nuija.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Dna-tutkimukset ja riistakamerakuvat johdattivat poliisin mieskaksikon jäljille, jonka epäillään tehtailleen useita asuntomurtoja Turussa, Naantalissa ja Raisiossa.

Syyttäjä vaatii alle 30-vuotiaille marokkolaismiehille neljän vuoden vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä varkauksiista, varkauksista ja kotirauhan rikkomisista. Syytenimikkeitä on yhteensä 29.

Valtaosa rikoksista tapahtui kuluvan vuoden kevään ja kesän aikana. Syyttäjän mukaan kaksikko keskittyi erityisesti omakotitaloihin. Tiedustelun avulla pyrittiin varmistamaan, että asukkaat eivät ole paikalla.

Sisään mentiin yleensä rikkomalla ikkuna. Toisinaan asuntoihin tunkeuduttiin avoimen oven tai ikkunan kautta, jolloin asukkaat saattoivat olla nukkumassa.

Saaliiksi kelpasivat lähinnä korut, käteinen raha, kamerat, tietokoneet ja pelikonsolit. Poliisi löysi muutamia varastettuja tavaroita vastaajien hallusta, mutta valtaosa saaliista jäi kadoksiin.

Asianomistajia jutussa on noin 40. He vaativat syytetyiltä yhteensä noin 70 000 euron vahingonkorvauksia.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa asiassa päätöksen ensi keskiviikkona.