Porin jokirannassa jo uudet graniitit maassa – remontin ensimmäinen vaihe pian valmis

Porin Etelärannan vanha ja paikkailtu punainen asfaltti on jo väistynyt monin paikoin graniittilaattojen tieltä. Työkoneet poistuvat alueelta vielä tämän vuoden puolella.

Pori
Etelärannan kunnostustyöt Porin jokirannassa Kirkon edudtalla.
Katja Halinen / Yle

Porin jokirannan remontti Etelärannassa on päässyt hyvään vauhtiin. Cafe Jazzin ja Porin sillan välinen pätkä rantakadusta revittiin tänä syksynä auki. Tilalle ladottiin uutuuttaan kiiltäviä graniittilaattoja.

– Vanhan pinnoituksen tilalle rakennettu laatoitus on kaunis katsella ja se on merkittävä parannus rannan viihtyvyyteen. Lisäksi alueelle tulee istutuksia ja muita varusteita, kertoo Timo Niemi rakennustöistä vastaavasta Destiasta.

Maahan tehtiin sen verran kallistuksia, että pintavedet saadaan valumaan sadevesikourujen ja kaivojen kautta jokeen. Pinnan alla piilossa ovat myös uudet vesi- ja sähköliitännät. Ne parantavat erilaisten tapahtumien järjestämismahdollisuuksia.

Tänä vuonna yksi osa valmiiksi

Etelärannan remontin ensimmäisessä vaiheessa alueen viihtyvyyttä lisätään portaikoilla ja istutuksilla. Vesi-, viemäri- ja sähköverkkojen lisäksi rannassa uusitaan muun muassa laituri ja valaistuksia.

Remontin aikana ei ole tullut vastaan suuria yllätyksiä. Vanha laiturimuuri kaatui nopeasti ja tilalle on jo betonoitu uusi. Kaiteet ja pinnoitukset vielä puuttuvat. Näillä näkymin aikataulu pitää hyvin – remontin ensimmäinen vaihe valmistuu vielä tämän vuoden puolella.

– Joitakin töitä voi säästä johtuen siirtyvä kevääseen, mutta ne ovat sitten lähinnä pieniä viimeistelyjä ja varusteiden kiinnittämisiä, Timo Niemi toteaa.

Etelärannan kunnostustyöt ravintolalaivan edessä Polyfonia taideteoksen vieressä.
Katja Halinen / Yle

Etelärannan ilmeen kohottaminen pohjautuu jo vuonna 2011 toteutettuun suunnittelukilpailuun. Silloin voitokkaassa hankkeessa hahmoteltiin rannan tuntumaan myös uutta siltaa, joka kulkisi Etelärannasta Kirjurinluodon kärkeen ja sieltä Pohjoisrantaan. Vielä ei ole tiedossa, kuinka suuri osa suunnitelmista toteutuu.

Satakunnan Kansa kertoi (siirryt toiseen palveluun) remontin tämänhetkisestä sisällöstä tarkemmin lokakuussa.