Kaksi Cheek-konserttia myyty loppuun – promoottori: "Kysyntää olisi ollut yli 100 000 lipulle"

Lahtelaisräppärin kaksi jäähyväiskonserttia myytiin loppuun ennätysnopeasti. Faneille on luvassa lisäkeikkoja mahdollisesti keväälle.

Cheek
Cheek
CheekYle

Cheekin jäähyväiskonsertit täyttävät Lahden mäkimontun ensi elokuun lopussa. Artistin ensimmäisen konsertin liput varattiin tiistaiaamuna loppuun alle minuutissa. Pian sen jälkeen ilmoitettiin lisäkeikasta, jonka liput myyntiin loppuun alle vartissa.

– Loppuunvaraaminen alle minuutissa on nopein myyntiaika, mikä on teknisesti mahdollista. Yksittäisiä lippuja voi vapautua vielä päivän aikana perjantain konserttiin, mutta nekin mennevät nopeasti, kommentoi konserttipromoottori Juha Kyyrö tiistaina puolilta päivin.

Lahtelaisräppärin viimeisiä keikkoja pääsee seuraamaan 60 000 fania.

– Nettiliikenteen perusteella olisi ollut kysyntää yli 100 000 lipulle. Kolmatta keikkaa ei ole mahdollista järjestää enää Lahteen. Odotamme nyt vahvistuksia kevään keikoista, toteaa Kyyrö.

Artisti itse on tyytyväinen kuumaan lippukauppaan.

– Oli hienoa huomata, kuinka monet halusivat tulla mukaan juhlimaan viimeistä keikkaa. Tätä ei voi koskaan pitää itsestäänselvyytenä, toteaa Cheek tapahtumajärjestäjän tiedotteessa.

Jäähyväiskonserttien lipunmyynti oli rajoitettu kahdeksaan lippuun per ostaja. Tapahtumajärjestäjä ilmoitti, että jälleenmyytävät liput saatetaan mitätöidä. Varoituksella pyritään Kyyrön mukaan suitsimaan lippujen trokaamista.

– Haluamme tehdä kaiken, mitä voimme, että fanit saa lippunsa, eivätkä joudu niistä maksamaan enempää, perustelee Kyyrö varoitusta.

Netin myyntisivuille ilmestyi keikkalippuja myyntiin pian myynnin alettua. Esimerkiksi Huuto.net -sivustolla lippuja myytiin 150 – 200 eurolla, kun virallisessa lippukaupassa tiketin sai 60 eurolla.

Lippupisteen toimitusjohtaja Ari Palhamo sanoo, että lipputrokareiden määrä on lisääntynyt merkittävästi viime aikoina, kun myös kansainväliset lipputrokarit ovat tulleet markkinoille.

Kyyrö myöntää, että trokauksen valvominen on vaikeaa. Promoottori ei kerro, aiotaanko lippuja oikeasti mitätöidä.

– Katsotaan ensin, mitä haasteita tule esiin. Toivottavasti mahdollisimman suuri osa on mennyt faneille.

Kyyrö kannustaa ottamaan yhteyttä lipunmyynnin asiakaspalveluun, jos omaa lippua ei pysty käyttämään.

– Puoliammatilliseen trokaukseen tässä halutaan puuttua, eikä vaikeuttaa yksityishenkilöiden elämää. On eri asia myydä ylimääräinen lippu tutulle kuin myydä sitä netissä, promoottori painottaa.

Lue myös, kuinka lahtelaisfanit jonottivat lippuja aamulla.