Päämajakaupunki Mikkeliin sinivalkoinen ambulanssi Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

Juhla-ambulanssin toimittaa erikoisajoneuvojen valmistaja Profile Vehicles Iisalmesta.

Kuva: Sakari Partanen / Yle

Iisalmelainen erikoisajoneuvojen valmistaja Profile Vehicles on tehnyt sinivalkoisen ambulanssin Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän käyttöön.

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy auton varustelussa muutenkin: ambulanssiin on lisätty LED-valoilla Suomi 100 -logot.

– Olemme todella innostuneita, että saamme sodan aikaiseen päämajakaupunki Mikkeliin sinivalkoisen ambulanssin. Tämä on ainutlaatuinen, ainoa koko maailmassa, hehkuttaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän kenttäjohtaja Markku Pulkkinen, joka on vahvasti ollut mukana juhla-ambulanssin suunnittelussa.

Pulkkinen kertoo, että Suomi 100 -ambulanssi tulee Mikkelissä ympärivuorokautiseen ensihoitokäyttöön. Sitä voi nähdä siirtokuljetuksissa aina Helsingissä asti ja välillä myös Pohjois-Savossa.

– Kovassa käytössä se on seuraavat neljä vuotta.

Lisäkustannuksia juhla-ambulanssista ei sairaanhoitopiirille aiheudu. Essote on tilannut Profile Vehiclesiltä tänä vuonna kymmenen tavallista ambulanssia ja kenttäjohtoauton. Ensi vuonna saadaan kolme uutta tavallista ambulanssia.

Markku Kaikkonen on tyytyväinen uuteen ambulanssiin. Kuva: Sakari Partanen / Yle

"Pidetään tämä suomalaisena juttuna"

Asentaja Markku Kaikkonen on työskennellyt Profilella 32 vuotta.

– Varustus tässä on hieman parempi kuin muissa ambulansseissa ja ei kyllä aiemmin ole sinivalkoista ambulanssia täällä tehty, Kaikkonen sanoo.

– Olemme nöyriä niistä asiakassuhteista, jotka mahdollistavat tällaisten erikoistuotteiden tekemisen. Ei kuitenkaan lähdetä tätä ideaa Ruotsiin viemään, pidetään tämä suomalaisena juttuna, nauraa puolestaan yhtiön toimitusjohtaja Marko Repo.

Profile Vehicles valmistaa vuodessa nykyisin 550 erikoisajoneuvoa, suurin osa niistä on ambulansseja. Vuonna 1982 perustettu yhtiö toimittaa ambulansseja ympäri maailman.

Uusimmat aluevaltaukset ovat Ranska ja Italia. Aiemmin keväällä kerrottiin erikoisambulanssien toimittamisesta Saksan kilpailluille markkinoille.

Muutettu 23.11 klo 11.50 Etelä-Savon sairaanhoitopiiri muotoon Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä.