Saloa markkinoidaan nyt kuvauskaupunkina – Länsi-Suomen elokuvakomission toiminta laajeni

Salon kaupungin ja Länsi-Suomen elokuvakomission yhteistyön toivotaan tuovan töitä seudun av-alan ammattilaisille.

elokuvat
Klaffi
Seppo Sarkkinen / Yle

Länsi-Suomen elokuvakomissio on laajentanut toimintaansa Saloon. Saloa aletaan markkinoida kuvauspaikaksi kotimaisille ja kansainvälisille elokuva- ja tv-tuotannoille.

Salon kaupungin ja Länsi-Suomen elokuvakomission yhteistyön toivotaan tuovan työmahdollisuuksia salolaisille av-alan ammattilaisille ja palveluyrityksille.

– Toivomme, että av-alan yrittäjät pääsevät mukaan merkittäviin elokuva- ja televisiotuotantoihin. Haluamme, että Salon kauniit maisemat ja muut ympäristöt pääsevät Länsi-Suomen elokuvakomission lokaatiorekisteriin, sanoo ohjelmapäällikkö Anita Silanterä Salon kaupungilta.

Tuotantokannustin houkuttaa

Osana yhteistyötä Länsi-Suomen elokuvakomissio järjestää ensi vuonna Salossa tilaisuuden, jossa paikallisia yrityksiä koulutetaan tuotantojen palvelemisessa ja hyödyntämisessä.

Salossa järjestetään ensi vuonna myös avustajarekisterikuvaukset.

Länsi-Suomen elokuvakomission tehtävänä on houkutella elokuva- ja tv-tuotantoja edustamalleen alueelle. Sen toimialue kattaa Kaarinan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisen, Paimion, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon ja Turun.

Vuoden alussa käyttöön otettu av-alan tuotantokannustin (siirryt toiseen palveluun) on lisännyt ulkomaisten tuotantojen kiinnostusta Suomea kohtaan. Käytössä on maksuhyvitysjärjestelmä, jossa kansainvälinen tuotanto saa takaisin 25 prosenttia Suomessa kuluttamastaan rahamäärästä.