Hyppää sisältöön

Saksassa suunniteltiin terrori-iskua joulumarkkinoille – kuusi syyrialaista pidätetty

Saksalaisten tiedotusvälineiden mukaan useassa osavaltiossa tehdyssä suurratsiassa on pidätetty kuusi Isisin taistelijaksi epäiltyä miestä.

Essenin joulumarkkinat. Arkistokuva. Kuva: Julian Stratenschulte / EPA

Saksan poliisi on tehnyt mittavia ratsioita useammassa osavaltiossa. Ratsiassa on otettu kiinni kuusi syyrialaista, joiden epäillään olevan ääri-islamilaisen Isis-järjestön jäseniä. Heidän epäillään suunnitelleen iskua, jossa olisi käytetty aseita tai räjähteitä, kertoo Frankfurt am Mainin syyttäjäviranomainen.

Syyttäjäviranomaisen mukaan pidätetyt ovat 20–28–vuotiaita syyrialaisia. Poliisit tekivät kotietsintöjä kahdeksaan asuntoon Kasselissa, Hannoverissa, Essenissä ja Leipzigin kaupungeissa. Etsinnöissä takavarikoitiin tallentimia, kännyköitä, kannettavia tietokoneita ja dokumentteja.

Hessenin alueellisen yleisradioyhtiön (siirryt toiseen palveluun) mukaan miehet suunnittelivat iskua Essenin kaupungin joulumarkkinoille ja paikalliseen ostoskeskukseen. Pidätetyiltä löytyi myös Essenin kartta, johon oli merkitty joulutorin paikka. Essenin joulumarkkinat alkavat ensi viikolla.

Saksalaisten tiedotusvälineiden mukaan neljä miehistä oli tullut Saksaan turvapaikanhakijoina vuonna 2014. Myös kaksi muuta miestä olivat turvapaikanhakijoita, jotka olivat tulleet Saksaan vuonna 2015.

Miehet olivat tutustuneet toisiinsa Syyriassa. Bild-lehden mukaan muut pakolaiset olivat kiinnittäneet miehiin huomiota. He kertoivat poliisille, että miehet olivat olleet Syyriassa Isisin taistelijoita, kertoo yleisradioyhtiö ARD (siirryt toiseen palveluun).

.
.