1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Peter Madsen

Löytyikö Kim Wallin ruumiinosa? Sukeltajat ovat löytäneet käsivarren merestä

Käsivarsi löydettiin alueelta, josta on etsitty murhatun Kim Wallin ruumiinosia.

Sukeltajat etsivät Kim Wallin ruumista Tanskassa 22. elokuuta. Kuva: Liselotte Sabroe / EPA

Tiistaina Kööpenhaminan eteläpuolella sijaitsevassa lahdessa tehdyissä sukelluksissa on löytynyt uusi ruumiinosa. Tanskan poliisi ja puolustusvoimat löysivät käsivarren merialueelta, jolta on etsitty murhatun ruotsalaistoimittajan, Kim Wallin, ruumiinosia.

– Emme vielä tiedä, onko kyse oikeasta vai vasemmasta kädestä. Emme myöskään tiedä, kenelle käsivarsi kuuluu. Lähdemme kuitenkin siitä, että tämä liittyy sukellusvenetapaukseen, kertoi virkaatekevä poliisitarkastaja Jens Møller Jensen Kööpenhaminan poliisista.

Tanskan oikeuslääketieteellinen laitos tutkii käsivarren keskiviikkoaamuna, kertovat Ruotsin televisio SVT (siirryt toiseen palveluun) ja Aftonbladet-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Aiemmissa sukelluksissa on löydetty Kim Wallin pää ja kädetön ylävartalo. Wallin ruumiista on löytynyt useita haavoja. Esimerkiksi rintakehässä on pistohaava, joka on syntynyt ennen kuolemaa.

Kim Wall kuvattuna vuonna 2015. Kuva: Tom Wall / EPA

Wallin murhasta epäilty tanskalaiskeksijä, Peter Madsen, kiistää murhan. Hän on kuitenkin myöntänyt paloitelleensa Wallin ruumiin ja heittäneensä ruumiinosat mereen.

Aluksi Madsen väitti, että Wall kuoli, kun sukellusveneen luukku osui tätä päähän. Kun Wallin ruumiinosissa olleet vammat eivät tukeneet Madsenin kertomusta, väitti hän Wallin kuolleen häkämyrkytykseen.

Lue myös:

Tanskalaiskeksijä myöntää paloitelleensa ruumiin – mutta kiistää yhä tappaneensa ruotsalaistoimittajan

Ruotsin poliisi selvittää sukellusvenekeksijän mahdollista osuutta vanhaan murhaan – Apua odotetaan Tanskan dna-tietokannasta