Kuorma-auto törmäsi polkupyöräilijään Akaassa – Nuori poika sai surmansa

Onnettomuus tapahtui Pirkanmaalla Akaan Viialassa keskiviikkoaamuna. Kuorma-auto törmäsi tien laidassa pyöräilleeseen vuonna 2001 syntyneeseen poikaan.

tieliikenneonnettomuudet
Kartta jossa Akaa ja Tampere
Yle Uutisgrafiikka

Vuonna 2001 syntynyt poika on kuollut liikenneonnettomuudessa Pirkanmaan Akaassa. Kuorma-auto törmäsi polkupyörällä liikkuneeseen poikaan keskiviikkoaamuna klo 8 Akaan Viialassa 190-tiellä.

Poliisin mukaan kuorma-auto ajoi takaapäin tien laidassa pyöräilleen henkilön päälle. Pyöräilijä ei ehtinyt huomata tapahtumaa. Kuorma-autoilija on kertonut havainneensa pyöräilijän vasta törmäyksen jälkeen. Päihteillä ei ole osuutta tapahtuneeseen.

Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja tien asfalttipinta oli märkä. Polkupyörässä oli heijastimet.

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Rikoksiin epäiltynä on kuorma-auton kuljettaja.

Onnettomuustutkijat paikalle

Poliisin tiedotteen mukaan onnettomuuspaikalle saapui pelastuslaitoksen ja poliisin lisäksi onnettomuustutkintalautakunnan edustajia.

Tapahtumapaikka on tien 190 ja Hämeentien risteyksen lähellä. Sekä kuorma-auto että pyöräilijä olivat matkalla Kylmäkosken suunnasta Lempäälää kohti.

Poliisi kertoo, että onnettomuuden uhri asui Akaan Viialassa. Poliisi on ollut yhteydessä omaisiin.