Libanonin pääministeri al-Hariri pysyykin ehkä vallassa – lykkäsi eropyyntöä

Presidentti Michel Aoun oli pyytänyt al-Hariria käymään vielä lisää keskusteluja Libanonin tilanteesta.

Pääministeri Al-Hariri palasi Libanoniin Egyptistä, jossa hän oli keskustellut presidentti Abdel Fattah al-Sisin kanssa. Kuvan on julkaissut Egyptin presidentin hallinto. Kuva: AFP

Libanoniin palannut pääministeri Saad al-Hariri on jäädyttänyt eroaikeensa. Jäädyttämistä oli pyytänyt presidentti Michel Aoun.

– Esitin tänään eropyyntöni presidentti Aounille, ja hän kehotti minua odottamaan ja lykkäämään sitä, jotta voitaisiin käydä enemmän keskusteluja sen syistä ja poliittisesta taustasta, al-Hariri sanoi televisioidussa lausunnossaan.

Al-Hariri palasi myöhään tiistai-iltana Libanoniin Egyptistä. Keskiviikkona hän otti vastaan itsenäisyyspäivän sotilasparaatin Beirutissa yhdessä presidentti Aounin kanssa.

Pääministeri al-Hariri oli poissa kotimaastaan marraskuun alusta lähtien.

Libanonin presidentti Michel Aoun (kesk.) vierellään parlamentin puhemies Nabih Berri (vas.) ja pääministeri Saad Hariri (oik.) osallistuivat itsenäisyyspäivän juhlintaan Beirutissa 22. marraskuuta. Kuva: Wael Hamzeh / EPA

Tuolloin hän matkusti yllättäen Saudi-Arabiaan ja ilmoitti siellä eroaikeistaan. Pitkittynyt vierailu herätti huhuja siitä, että häntä pidettiin maassa vastoin tahtoaan, mutta Hariri on kiistänyt tämän.

Lue myös: