Mustan Barbaarin äidille ja siskolle luettiin syytteet – Eivät näyttäneet papereitaan poliisille

Kyse on poliisin ulkomaalaisvalonnan yhteydessä viime vuonna Helsingin keskustassa syntyneestä kahnauksesta. Syytteiden käsittely on alkanut käräjäoikeudessa.

Kotimaa
Muusikko Musta Barbaarin (James Nikander) äiti menossa oikeussaliin Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 22. marraskuuta 2017.
Muusikko Mustan Barbaarin äiti avustajineen Helsingin käräjäoikeudessa 22. marraskuuta 2017. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Mustana Barbaarina tunnetun muusikon James Nikanderin äitiä syytetään virkamiehen vastustamisesta ja siskoa niskoittelusta poliisia vastaan. Kyse on tapahtumista poliisin ulkomaalaisvalvonnan yhteydessä Helsingin keskustassa viime vuoden heinäkuussa.

Syyttäjän aiemman selvityksen mukaan poliisit pyysivät äidiltä ja siskolta henkilöllisyystodistuksia, mutta nämä kieltäytyivät.

Kun yksi poliiseista esti äitiä poistumasta paikalta, tämä syyttäjän mukaan tarttui poliisia vaatteista sekä töni ja huitoi poliisia käsillään.

Molemmat ovat kiistäneet syytteet. He ovat sanoneet, etteivät tienneet miesten olleen poliiseja. Poliisit tekivät valvontaa siviilivaatteissa, mutta syyttäjän mukaan he esittivät naisille virkamerkkinsä.

Syytteitä on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona ja naisille vaaditaan sakkoja. Tuomio annetaan joulukuussa.