Massiivinen joulukuusi matkasi erikoiskuljetuksena halki Helsingin – "Meidän perheen joulukuusi nousee tänä vuonna Senaatintorille"

Senaatintorin perinteinen joulukuusi haettiin tänä vuonna Laajasalosta. Joulukadun avajaisia vietetään tulevana sunnuntaina.

jouluperinteet
Helsingin kaupungin joulukuusi tuotiin Senaatintorille 22.11.
Helsingin kaupungin perinteinen joulukuusi tuotiin paikalleen Senaatintorille. 17-metrinen ja 3200-kiloinen kuusi löytyi Laajasalosta, Kiiskisen perheen tontilta.

Strategiset mitat ovat 17 metriä ja 3200 kiloa. Vuosirenkaista päätelleen ikää on paljon. Profiili on tuuhea ja kotipaikkakunta Helsingin Laajasalo.

Joulunajan perinteinen merkki, Senaatintorin joulukuusi, tuotiin tänään paikalleen Laajasalosta leveänä erikoiskuljetuksena. Jukka Kiiskinen oli aiemmin vinkannut Helsingin kaupungille, että heidän pihastaan löytyy juuri sopiva joulukuusi Senaatintorille.

– Meillä on rakennusprojekti tontilla alkamassa ja kuusi oli siinä vähän tiellä. Noin kuukausi sitten keksin tarjota sitä Helsingin kaupungille tähän tarkoitukseen, Jukka Kiiskinen kertoo.

Joulukadun avajaiset sunnuntaina

Kiiskisten kuusi pääsee komeaan ympäristöön. Torilta se voi ihmetellä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle matkaavia juhlavieraita ja nauttia Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlasta pääkaupungin paraatipaikalla. Jukka Kiiskinen on tähän ilmeisen tyytyväinen.

– Lapsille sanoin, että meidän joulukuusi nousee tänä vuonna Senaatintorille, niin ehkä me tuodaan lahjatkin tänne!

Iltapäivän aikana myös Hakaniemen tori sai oman joulukuusensa. Hakaniemeen sopiva havupuu löytyi tällä kertaa Vantaan Itä-Hakkilasta.

Tulevana sunnuntaina kuusi saa ympärilleen muutakin joulutunnelmaa, kun Helsingin Aleksanterinkadulla vietetään joulukadun avajaisia. Avajaisjuhlallisuudet alkavat Tuomiokirkon portailla kello 15. Pormestari Jan Vapaavuori sytyttää jouluvalot kello 16.

Tarkemmat tiedot Helsingin kaupungin verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)