Saksaan paennut mies tuomittiin nuorten tyttöjen hyväksikäyttöjutussa Joensuussa

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi irakilaislähtöisen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen ja korvauksiin.

seksuaalirikokset
Suomen laki
Vesa Toppari / Yle

Oikeudenkäyntiä Saksaan paennut irakilaislähtöinen mies on saanut tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikos kohdistui alle 16-vuotiaaseen tyttöön. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 26-vuotiaan miehen yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi mies tuomittiin maksamaan uhrille korvauksia kärsimyksistä hieman alle 3 000 euroa sekä tämän oikeudenkäyntikulut.

Tuomittu mies löydettiin kesäkuussa Saksasta ja hänet luovutettiin syyskuussa Suomeen. Rikos tapahtui lähes vuosi sitten joulukuussa joensuulaisessa yksityisasunnossa, jossa nuorten tyttöjen ja kolmen irakilaislähtöisten miesten seurue oli viettämässä iltaa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut yhden miehistä raiskauksen yrityksestä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Miehelle langetettu tuomio pysyi ennallaan myös Itä-Suomen hovioikeudessa, sillä hän veti valituksensa pois.

Toinen seurueen miehistä tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, josta tuli puolitoista vuotta ehdollista vankeutta. Korvattavaa miehelle tuli yhteensä vajaat 20 000 euroa. Mies on valittanut tuomiosta hovioikeuteen, jossa asia on vielä käsittelyssä.

Lue lisää

Irakilaismiehille ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä