Tampere Guitar Festival ajautui konkurssin partaalle

Festivaalin talous yritetään vielä saada tasapainoon pelastustalkoilla.

festivaalit
Mabel Millan
Espanjalaiskitaristi Mabel Millan esiintyi Tampere Guitar Festivalilla vuonna 2015.Yle

Musiikkitapahtuma Tampere Guitar Festival on ajautunut konkurssin partaalle. Festivaali uudistui tänä vuonna, mutta kävijöitä ei ollut riittävästi.

Festivaalia järjestävä kannatusyhdistys on saanut kuitenkin sovittua pidennystä maksuaikoihin. Kansainvälisesti arvostetulle festivaalille kerätään rahaa ensi vuoden alkupuolella gaalakonserteilla ja kitaransoiton mestarikurssilla.

– Tilanne on kaksijakoinen. Yritämme välttää konkurssin, mutta samalla suunnittelemme uusia juttuja, sanoo festivaalijohtaja Tomi Tolvanen.

Kuluja karsii paljon jo se, että festivaali vähentää lehtimainontaa ja keskittyy markkinointiin sosiaalisessa mediassa ja netissä. Tolvasen mukaan kävijäkyselyissä on selvinnyt, että festivaalin kohderyhmässä verkko- ja somemarkkinointi on mennyt printtimedian ohi.

Kitaristien kohtauspaikka

Eri puolilla Pirkanmaata kuultavaa kitaratapahtumaa on järjestetty vuodesta 2005 lähtien joka vuosi. Kolmentoista vuoden aikana on toteutettu satoja yleisötilaisuuksia konserteista kursseihin.

– Kitaraleirit lapsille, nuorille, opiskelijoille ja ammattilaisille ovat muodostuneet vuoden tärkeimmäksi kitaristien kohtauspaikaksi Suomessa, Tolvanen sanoo.

Festivaalilla ovat esiintyneet lukuisat kansainväliset kitaristit, kuten John Williams, Al di Meola, Vicente Amigo, Stanley Jordan, David Russell ja Yamandu Costa.