Poliisi sai valmiiksi Jari Sillanpään rikostutkinnan

Ylen tietojen mukaan Jari Sillanpäähän kohdistunut tutkinta on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan.

Jari Sillanpää
Jari Sillanpää
Jari Sillanpää Jarno Kuusinen / AOP

Iltalehti kertoi syyskuussa (siirryt toiseen palveluun), että iskelmälaulaja Jari Sillanpään epäiltiin ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena Helsingin keskustassa ja poliisi oli pysäyttänyt hänet.

Sillanpää myönsi asian Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) ja kertoi kyseessä olleen "vähäisen määrän". Hän pyysi tapahtunutta anteeksi ja kirjoitti, että oli ajattelematonta lähteä liikenteeseen.

MTV uutisoi (siirryt toiseen palveluun), että heidän tietojensa mukaan poliisi löysi laulajan autosta kristalliksi epäiltyä metamfetamiinia, ja että Sillanpäätä epäillään rattijuopumuksen lisäksi myös huumerikoksesta .

Iltalehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) poliisi teki kotietsinnän Sillanpään asuntoon, mutta lehden tietojen mukaan sieltä ei löytynyt huumausainetta.

Tutkinta kesti useita viikkoja, sillä poliisi joutui odottamaan muun muassa laboratoriotutkimusten ja niistä annettujen asiantuntijalausuntojen valmistumista.

Nyt esitutkinta on Ylen saamien tietojen mukaan saatu valmiiksi ja pöytäkirja toimitettu Helsingin syyttäjänvirastoon.

Syyteharkinnan tekevä syyttäjä nimettäneen viikon lopulla tai ensi viikon alussa.

Helsingin poliisi on hyvin vaitonainen rikosepäilyistä eikä anna tietoa siitä, mihin rikoksiin Sillanpään epäillään esitutkinnan perusteella syyllistyneen.

Lue lisää:

Poliisi vaikenee yhä Jari Sillanpään huume-epäilystä – Tällaisia tuomioita huumekuskit yleensä saavat

Jari Sillanpää kommentoi huume-epäilyään: "Olen todella pahoillani"

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus