Kauppakeskus HS Center Vaasassa kokee muodonmuutoksen

Pitkään odotettu päätös Vaasan keskustassa sijaitsevan entisen Anttilan tiloista on nyt tehty. Tiloihin tulee muotiliike Halonen. Samalla koko HS Centerin kauppakeskus remontoidaan.

Tavaratalot & ostoskeskukset
HS Centerin Hovioikeudenpuistikon julkisivu muuttuu ikkunoiksi.
HS Centerin Hovioikeudenpuistikon julkisivu muuttuu ikkunoiksi.Jarkko Heikkinen/Yle

Anttila lopetti viime vuoden marraskuussa Vaasan keskustassa HS Centerissä. Silloin jäivät isot tilat tyhjilleen mutta nyt noin 2000 neliön tiloihin tulee uusi myymälä, Halonen. Perheyrityksellä on myymälät jo muun muassa Seinäjoella ja Kokkolassa.

Vaasan myymälän avaus on noin vuoden päästä. Uudelle myymälälle remontoidaan tilat kahteen kerrokseen ja samalla remontoidaan myös koko kauppakeskus. Muitakin liiikkeitä keskukseen on tulossa mutta niistä kiinteistöt omistava Harry Schauman säätiö kertoo myöhemmin.

Anttilan tyhjiksi jättämiin tiloihin tulee mm.muotiliike Halonen.
Anttilan tyhjiksi jättämiin tiloihin tulee mm.muotiliike Halonen.Jarkko Heikkinen/Yle

Isoja muutoksia

HS Center koostuu kaikkiaan kolmesta rakennuksesta ja keskusta tullaan uudistamaan radikaalisti. Esimerkiksi sisäänkäyntejä siirretään ja tiloista tehdään avarampia. Myös Hovioikeudenpuistikon puoleinen julkisivu uudistuu ja toisen kerroksen seinä muuttuu ikkunoiksi.

Säätiön toimitusjohtaja Tom Westermark kertoo, että urakkatarjouksia pyydetään jo parhaillaan.

– Ensi vuoden alussa voi jo näkyä ulospäinkin mitä täällä tehdään. Ensimmäiset liikkeet avaavat keväällä ja valmista on ensi vuoden syksyllä, kertoo Westermark.

Hän muistuttaa, että keskuksessa olevat liikkeet toimivat remontin ajan normaalisti.

Harry Schauman säätiön toimitusjohtaja Tom Westermark ja Veljekset Halonen yhtiön toimitusjohtaja Pekka Halonen kertovat HS Centerin uusista suunnitelmista.
Harry Schauman säätiön toimitusjohtaja Tom Westermark ja Veljekset Halonen yhtiön toimitusjohtaja Pekka Halonen kertovat HS Centerin uusista suunnitelmista.Terhi Varjonen/Yle

Säätiö satsaa keskustaan

Säätiö on iso kiinteistöomistaja Vaasan keskustassa eikä tällä hetkellä ole suunnitelmia lähteä muualle päin Vaasaa.

– Keskusta on tärkeä meille suurena kiinteistönomistajana. Meillä on suuri intressi jalostaa ja kehittää keskustaa ja olemme vakuuttuneita , että kun tämä on valmis niin houkuttelevuus keskustaan on yhä parempi, että Vaasan keskusta tulee olemaan elävä jatkossakin, toteaa Westermark.