Asuntomurtojen sarja Hämeessä: Poliisi arvelee ulkomaisten ammattirikollisten iskeneen viikossa 21 kohteeseen

Poliisi selvittää liittyvätkö Hämeen murrot muualla Suomessa ilmi tulleisiin murtoihin. Ainakin osan epäillään olevan ulkomaisten ammattirikollisten tekemiä.

Asuntomurto
Kodin murrettu ovi.
Poliisi on tehnyt jo joitakin murtoihin liittyviä kiinniottoja. Partiointia asuinalueella pyritään lisäämään. Arkistokuva.Yle

Kanta- ja Päijät-Hämeessä on tullut poliisin tietoon jo 21 asuntomurtoa ja yksi murron yritys viime viikon maanantain ja tämän viikon torstain välisenä aikana.

Murtoja tutkitaan törkeinä varkauksina, ja yhtä yritykseksi jäänyttä tekoa törkeän varkauden yrityksenä.

Varkaat ovat vieneet asunnoista muun muassa koruja ja pienelektroniikkaa.

Murroista on tehty kuusi Riihimäellä, kaksi Tammelassa ja kaksi Hausjärvellä ja yksi Forssassa, Janakkalassa ja Hämeenlinnassa.

Päijät-Hämeen puolella varkaat ovat käyneet neljässä asunnossa Lahdessa, kolmessa Orimattilassa ja yhdessä Hollolassa.

Asukkaiden heräämiseen kariutunut murtoyritys sattui Orimattilassa.

Partiointia lisätään asuinalueilla

Hämeen poliisi on tehnyt joitakin murtoihin liittyviä kiinniottoja. Tänään torstaina Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi kolme miestä epäiltynä osaan murroista. Miehet olivat tulleet Suomeen Puolasta 14. marraskuuta.

Murtopaikoilla on tehnyt rikosteknistä tutkintaa ja puhuteltu alueen asukkaita.

Poliisi selvittää liittyvätkö Hämeen murrot muualla Suomessa ilmi tulleisiin murtoihin. Ainakin osan epäillään olevan ulkomaisten ammattirikollisten tekemiä. Elokuussa jäi Hausjärvellä kiinni chileläinen kopla.

Poliisi pyrkii nyt lisäämään partiointia asuinalueilla.

Hämeen poliisi muistuttaa, että asunto on syytä pitää asutun näköisenä ja lukitukset kunnossa. Valoja kannattaa ajastaa olemaan päällä.

Usein asuntomurtoja edeltää jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu. Poliisi pyytääkin ilmoittamaan asuinalueilla liikkuvista epäilyttävistä kulkijoista tai ajoneuvoista.