Tornion huumerikollisuus on kolminkertaistunut muutamassa vuodessa

Kemissä ja Rovaniemellä huumerikosten määrä on kääntynyt laskuun.

huumausainerikokset
Pikki ja pillereitä.
Yle

Huumerikollisuus kasvaa Torniossa jo neljättä vuotta peräkkäin, kertovat poliisin tilastot. Vuonna 2014 poliisin tietoon tuli Torniossa 51 huumerikosta, seuraavana vuonna 73, vuonna 2016 rikoksia oli 127 ja tänä vuonna niitä on tilastoitu lokakuun loppuun mennessä jo 143.

Kemissä ja Rovaniemellä huumerikosten määrä on samana aikana vähentynyt. Kemissä ja Rovaniemellä kuitenkin tehdään enemmän huumerikoksia kuin Torniossa.

Kemissä tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä huumerikoksia on tullut poliisin tietoon 190, kun vuonna 2014 niitä tilastoitiin 334. Rovaniemellä vuonna 2014 huumerikoksia ilmeni 369, kun tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä niitä on tullut ilmi 207.

Suunta on ollut laskeva myös koko Lapissa. Vuonna 2014 tilastoitiin 888 ja tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä niitä on tilastoitu 634.

Suurin osa Lapin huumerikoksista tehdään Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa. Pienemmillä paikkakunnilla niitä tilastoidaan vuodessa enimmillään muutamia kymmeniä. Monessa kunnassa on vuosia, jolloin poliisin tietoon ei tule yhtään huumerikosta.