Talvimyrskyä Kemi-Tornion seudulle – lunta voi tulla yöllä jopa 30 senttiä

Aurauskalusto on tiukilla runsaan lumisateen vuoksi. Ennusteen mukaan lumisaderintaman syvin osa osunee nimenomaan Kemi-Tornion seudulle.

lumi
Jalankulkija lumipyryssä.
Tommi Parkkinen/Yle

Lumisaderintama lähestyy lounaasta kohti Lappia. Myös tuuli on voimakasta Perämerellä. Tuuli voimistuu läntisellä merialueella myrskyksi ja puuskat voivat olla jopa yli 30 metriä sekunnissa.

Ylen meteorologin mukaan sadealue liikkuu Suomen yli pohjoiseen ja kovan tuulen kera lumi kinostuu. Ajokeli on laajalti huono ja erittäin huono varsinkin pohjoisessa.

Lumisaderintaman syvin osa osunee Kemi-Tornion seudulle. Torstain ja perjantain välisenä aikana lunta voi tulla illan ja yön mittaan jopa 30 senttimetriä.

Lapin ELY-keskus toteaa, että tienpitäjä ja urakoitsijat ovat varautuneet runsaaseen lumen tuloon. ELY-keskus toivoo tienkäyttäjiltä kärsivällisyyttä ja tilanteen huomioimista tiellä liikkuessa. ELY-keskukselta kerrotaan, että aurauskalusto ei välttämättä riitä kaikkialle samanaikaisesti. Lunta tulee niin runsaasti, että päätiestö hoidetaan ensisijaisesti kuntoon ja alempaa tieverkkoa hoidetaan sen mukaan kun ennätetään.