1. yle.fi
  2. Uutiset

Mötley Crüen vuosia vanha lupaus lunastetaan Porissa: "Tämän lähemmäs sitä ei enää pääse"

Seitsemän vuotta sitten Sonisphereen iskenyt syöksyvirtaus esti Mötley Crüen nousemisen lavalle Porissa. Bändi lupasi silloin palata kaupunkiin.

Mötley Crüe
Testament lavalla
Viime vuonna Porisperen lavalle nousi muun muassa Testament.Päivi Meritähti / Yle

Mötley Crüe lopetti uransa kaksi vuotta sitten. Viitisen vuotta aiemmin porilaisyleisölle annettu lupaus ei pitänyt.

Yhtyeen piti esiintyä Sonisphere-festivaaleilla Porissa kesällä 2010. Kun poikkeuksellinen syöksyvirtaus iski kaupunkiin ja keskeytti tapahtuman, vakuutti Mötley Crüe, että "me palaamme vielä".

Festivaalijärjestäjätkin kertoivat Iltasanomille (siirryt toiseen palveluun) niin tapahtuvan jo seuraavana vuonna, mutta Sonisphereä ei enää Porissa järjestetty, eikä Mötley Crüeta kaupungissa nähty.

Tänään faneille tarjottiin laastaria haavoihin. Ensi kesänä Porissa kahdeksatta kertaa järjestettävän Porisperen bändikattauksessa koreilee Mötley Crüen nokkamiehen, Vince Neilin nimi.

Hän tuo parhaillaan käynnissä olevalla The Legacy Continues -kiertueella kaikki Mötley Crüen suurimmat hitit keikkalavoille. Porissakin oletettavasti kuullaan muun muassa Kickstart my heart, Home sweet home, Dr. Feelgood ja Girls, girls, girls.

Kelpaavatko nimet yleisölle?

Porisperen isä, Harri Vilkuna on nähnyt Vince Neilin nykyisen kokoonpanon shown ja uskoo sen uppoavan yleisöön täysillä.

– Mötley Crüe lupasi palata Poriin – sitä ei enää ole ja tämän lähemmäs ei päästä. Biisimateriaali on kuitenkin timanttista ja show kuulostaa ihan autenttiselta, Vilkuna toteaa.

Porispere julkaisi tänään neljäsosan ensi kesän artisteista (siirryt toiseen palveluun). Harri Vilkuna odottaa osin malttamattomana, osin kauhunsekaisin tunnelmin, miten yleisö kattaukseen suhtautuu.

Biisimateriaali on timanttista ja show kuulostaa ihan autenttiselta.

Harri Vilkuna

– Päässäni velloo jatkuvasti ajatus siitä, olivatko nämä nimet hyviä. Joka toinen päivä tuntuu siltä, että ne olivat parhaat mahdolliset, joka toinen päivä kelaan, etteivät ne olleetkaan hyviä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nyt on julkistettu vasta neljäsosa nimistä.

Unelmaa olisi mennä sokkona

Porispere on jo vakiinnuttanut asemansa kesän festarikartalla. Yleisölle tarjoillaan kolmen päivän aikana niin metallia, punkkia, poppia kuin pieni määrä räppiäkin. Osa ostaa lippunsa jo ennen kuin tietää, keitä festivaaleilla esiintyy.

Vahva yleisöpohja onkin kantanut Porispereä jo useamman vuoden ajan. Harri Vilkuna myöntää, että ensimmäiset neljä vuotta tehtiin talkoilla ja niiltä ajoilta kertyneitä velkoja on maksettu sen jälkeen kertyneillä voitoilla. Nykyään Porispere pystyy maksamaan järjestäjilleen jo palkkaakin, mutta mikään kultakaivos se ei ole.

Täysin riskien varaan ei vielä uskalla heittäytyä.

– Unelmajuttu olisi, jos saisi itse tehdä laadukkaan festivaalin ja ihmiset tulisivat paikalle, vaikka eivät olisi kuulleet bändeistä aiemmin. Olisi hienoa, jos brändiin luotettaisiin niin paljon.

Porispere järjestetään Porin Kirjurinluodossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lue seuraavaksi