PAM ihmettelee työnantajan työsulkuaikeita

Palvelualojen ammattiliitto PAM ihmettelee työnantajaosapuolen toimintaa hiihtokeskusten ja ohjelmapalveluyritysten työehtosopimusneuvotteluissa.

työtaistelut
Oulun yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Risto Kalliorinne (vas.)
PAM:n aluepäällikkö Risto KalliorinneTimo Sipola / Yle

Palvelualojen ammattiliitto PAM on käynyt neuvotteluja hiihtokeskusten ja ohjelmapalveluyritysten työehtosopimuksesta matkailu- ja ravintola-alojen työnantajia edustavan MaRa:n kanssa. MaRa on katkaissut neuvottelut, ja se ilmoitti keskiviikkona työsulusta, joka alkaa 8. joulukuuta.

PAM:n aluepäällikkö Risto Kalliorinne pitää työnantajien toimintaa poikkeuksellisen rajuna.

– Tämä merkitsee sitä, että työnantaja ei halua neuvotella eikä halua pitää neuvotteluyhteyttä yllä vaan estää työsululla työntekijöitä tulemasta töihin. Tämä on nimenomaan työnantajien kovaa käyttäytymistä.

Työsulku koskee vain niitä työntekijöitä, jotka kuuluvat PAM:iin ja joiden työnantaja on MaRa:n jäsen. Kalliorinteen mukaan PAM ohjeistaa jäseniään menemään töihin työsulunkin aikana.

– Meidän neuvo on, että meidän jäsenet menevät sulkupäivinä ihan normaalisti töihin. Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän uskonnon, ihonvärin ja ammattiliiton jäsenyyden perusteella. Ammattiliiton jäsenyys on semmonen asia, josta työntekijä ei ole tilivelvollinen työnantajalle. Siksi tämä on hyvin hataralla pohjalla tämä työnantajan työsulku.