Leville matkalla olleiden singaporelaisturistien linja-auto kaatui kyljelleen Kilpisjärvellä – kaksi loukkaantunut lievästi

Lapin pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan linja-auton kyydissä oli noin 30 singaporelaista turistia. Kaksi heistä loukkaantui lievästi.

onnettomuudet
_onnettomuus_kilpisjarvi
Yle Uutisgrafiikka

Norjasta Kittilään Levin hiihtokeskukseen matkalla ollut linja-auto kaatui kyljelleen tänään torstaina seitsemän aikaan illalla. Onnettomuus sattui Enontekiön Kilpisjärvellä.

Lapin pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Pohto Kirkkalan mukaan kyydissä oli noin 30 ihmistä. He olivat singaporelaisia turisteja. Kaksi heistä loukkaantui lievästi. Muut ovat palomestarin mukaan "kävelykuntoisia".

Linja-auto oli ylittänyt Norjan ja Suomen välisen rajan ja oli matkalla kohti Kilpisjärvellä sijaitsevaa tullia, kun se ajoi ojaan ja kaatui kyljelleen.

Linja-auton matkustajat evakuoitiin Kilpisjärven koululle. Norjan puolelta tullut ambulanssihenkilöstö tutki loukkaantuneet.

Ajokeli Lapissa on huono lumisateen ja kovan tuulen vuoksi. Päivystävän palomestarin mukaan onnettomuuspaikalla on kova lumimyrsky.

Turistibussia operoi liettualainen kuljetusfirma.