1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. metro

Henkilöstön mukaan uusimpien metrojunien ohjaamossa puutteita – toimitusjohtaja lupaa muutoksia

Kritiikkiä saavat liian kapeat sivupeilit, ohjaamon puuttuva ilmastointi ja huonot kuljettajanistuimet.

metro
metron kyltti
Marja Väänänen / Yle

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) työntekijöiden mukaan uusissa metrojunien ohjaamoissa on puutteita, jotka pahimmillaan vaarantavat matkustajien turvallisuuden. Asiasta kertoo Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) jäsenlehti Motiivi (siirryt toiseen palveluun).

Kritiikkiä saavat liian kapeat sivupeilit. Metron kuljettajien tulisi tarkistaa peileistä asemalta lähtiessään, ettei kukaan jää metron ovien väliin. Kuljettajat eivät kuitenkaan aina näe niistä, mitä ovilla tapahtuu.

Kritiikkiä saivat myös ohjaamon puuttuva ilmastointi ja huonot kuljettajanistuimet.

HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskosken mukaan ongelmat johtuvat siitä, että länsimetro suunniteltiin ensin automaattiohjattavaksi ja ohjaamot tehtiin jälkikäteen. Hän lupaa muutoksia juniin kokemusten pohjalta.

Henkilöstö on ärähtänyt myös siitä, että uusien asemien taukotiloista puuttuvat vessat. Espoon Matinkylän asemalta henkilöstön lähin vessa sijaitsee 400 metrin päässä.

– Se on perusedellytys ihmisille töissä, että pääsee vessaan. Nytkin vessaan pääsee, mutta sinne joutuu kävelemään muutaman sata metriä, Lehmuskoski sanoo.

Muokattu 24.11. kello 5.39: Poistettu otsikosta viittaus länsimetroon, sillä kyseistä kalustoa käytetään koko metroverkon alueella.

Lue myös

Helsingin metroasemat eivät vastaa turvallisuudeltaan länsimetron asemia – Käynnissä satojen miljoonien kunnostukset

Länsimetron tie vitsistä kulkuvälineeksi – olemmeko matkalla yhteen suureen Helsinkiin?

Lue seuraavaksi