Hyppää sisältöön

New York Times: Tekeekö Trumpin ex-neuvonantaja yhteistyötä Venäjä-tutkinnan johtavan erikoissyyttäjän kanssa?

Lehden mukaan Flynnin ja Muellerin yhteistyöstä uskotaan olevan käynnissä ainakin neuvotteluja.

Michael Flynn erosi neuvonantajan tehtävästään heti presidentti Trumpin kauden alkumetreillä. Kuva: Jum Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin uskotaan ryhtyvän yhteistyöhön Venäjä-tutkintaa johtavan erikoissyyttäjä Robert Muellerin kanssa. Yhdysvaltalaismedian epäilyt asiasta perustuvat New York Timesin lähdetietoihin (siirryt toiseen palveluun). Niiden mukaan Flynnin lakimiehet ovat hiljattain ilmoittaneet Trumpin lakimiehille, etteivät he enää voi keskustella Muellerin tutkinnasta heidän kanssaan.

Asianosaisilta ei ole saatu vahvistusta, sillä sekä Flynnin että Trumpin asianajajat ovat kieltäytyneet kommentoimasta lehden tietoja.

Tähän asti sekä presidentti Donald Trumpin että Flynnin lakitiimi ovat jakaneet Muellerin tutkintaa koskevia tietoja keskenään. New York Timesin neljän lähteen mukaan kyseinen yhteistyö on nyt kuitenkin lopetettu. Puolustusasianajajien on lopetettava tiedon jakaminen, jos olemassa on eturistiriidan mahdollisuus.

Arvailuja yhteistyöstä – ei täyttä varmuutta

Ilmoitus ei kuitenkaan suoraan tarkoita yhteistyötä Flynnin ja Muellerin välillä. Toisinaan asianajajat saattavat lopettaa tiedon jakamisen esimerkiksi siinä vaiheessa, kun he alkavat neuvotella syyttäjien kanssa. Arvioiden mukaan on kuitenkin hyvin mahdollista, että Flynnin ja Muellerin yhteistyöstä käydään ainakin neuvotteluja.

Ex-turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn erosi turvallisuusneuvonantajan tehtävästään vuoden alussa jäätyään kiinni Venäjän suurlähettilään kanssa käytyjen keskustelujen peittelystä.

Flynnin poika Michael G. Flynn on myös Venäjä-tutkinnan kohteena. Häntä koskeva tutkinta keskittyy ainakin osittain hänen työhönsä isänsä lobbausfirmassa.

Muellerin tutkinnassa pyritään selvittämään, puuttuiko Venäjä Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin sekä Trumpin kampanjan yhteyksiä Venäjään.

Lue lisää: