1. yle.fi
  2. Uutiset

Hävikkiruoka myydään käsistä Lappeenrannassa

Hävikkiruokapalvelu alkoi toimia kaupungissa marraskuun puolivälissä. Ylijäämäannoksia on myyty kaupungissa ennätystahtia, eikä annoksia riitä kaikille halukkaille.

ruokahävikki
Ateria lautasella
Hävikkiruokapalvelu on saanut Lappeenrannassa yrityksen historian parhaimman alun. Wasim Khuzam / Yle

LappeenrantaHävikkiruokapalvelun tuloa odotettiin Lappeenrannassa pitkään. Vihdoin marraskuun puolivälissä hävikkiruokapalvelu aloitti toimintansa kaupungissa. ResQ Club syntyi puolitoista vuotta sitten Helsingissä "pelastamaan" ravintoloiden ylijäämäannoksia. Lappeenrannassa oli mukana aluksi kaksitoista ravintolaa, nyt jo pari enemmän.

Asiakkaita oli heti runsaasti.

– Meille on tuottanut vähän positiivista päänvaivaa se, että Lappeenrannassa on nytkin kaksituhatta rekisteröitynyttä käyttäjää ja että hävikkiruokaa ei riitä kaikille, kuvailee palvelun suosiota Jaakko Levola.

Yritys koettaa saada lisää lappeenrantalaisia ravintoloita ja kahviloita mukaan palveluun.

– Tahdomme tietenkin asiakkaille positiivisen käyttökokemuksen, nyt haluamme lisää hävikkiä myyntiin.

Päivän hävikki myydään minuutissa.

Ali Gevanci

Hävikkiruokapalvelu on saanut Lappeenrannassa yrityksen historian parhaimman alun. Reilussa viikossa annoksia on myyty tuhat. Luku on huima verrattuna esimerkiksi Joensuun koko vuoden myytyjen annosten määrään.

– Joensuussa on myyty tänä vuonna 2 500 annosta ja Kuopiossa 3 500, kertoo ResQ Clubin Jaakko Levola.

Ravintolat yllättyivät hävikin suosiota

Ristorante Con Amore myy hävikkiruokapalvelun kautta päivittäin noin kymmenisen ruoka-annosta. Annokset ladataan palveluun yleensä iltapäivällä kolmelta. Myynti alkaa kello 15.05 ja minuutin kuluttua kaikki on myyty.

– Yllätyimme kyllä tästä nopeudesta, että päivän hävikki myydään minuutissa. Ruokaa menisi varmaan moninkertainen määrä, arvelee ravintoloitsija Ali Gevanci.

Hävikkiruokapalvelun sovellus ladataan puhelimeen. Palvelu ilmoittaa, kun mukana olevat ravintolat ja kahvilat lataavat annoksia myyntiin. Osto tapahtuu sovelluksen kautta, tämän jälkeen asiakas noutaa annoksensa ravintolasta.

– Tästä ei koidu oikeastaan yhtään lisätyötä. Kyseessä on muutaman minuutin homma, sanoo Ravintola Centren vastaava Petri Penna.

Lue seuraavaksi