Hyppää sisältöön

Anna-Maija Sillanpää osallistuu Lucia-mummo -kisaan huumorimielellä – "Veljen miniä ilmoitti"

Vaasassa valitaan järjestyksessään jo neljäs Lucia-mummo. Kandidaatteja on kymmenkunta ja he pääsivät tänään hemmoteltaviksi kauneudenalan opiskelijoiden hoiviin.

Lucia-mummo -ehdokkaille tehdään kevyt ja heleä meikki. Kuva: Hans-Mikael Holmgren/Yle

Vaasan ammattiopiston Studio Parcosin tiloissa häärii kosmetologi- ja parturi-kampaajaopiskelijoita. Asiakkaina heillä on Vaasan Lucia-mummo -kisaan osallistuvia naisia, jotka saavat tänään olla hemmoteltavina.

Naiset meikataan ja heille tehdään kampaus. Kaiken kruunaa valokuvaus, jossa jokaisesta kandidaatista otetaan virallinen ehdokaskuva. Vuoden 2017 Lucia-mummo valitaan yleisöäänten perusteella. Äänestys tapahtuu netissä.

Kauneudenalan opiskelijat meikkasivat ja tekivät Lucia-mummo -ehdokkaille kampaukset. Kuva: Hans-Mikael Holmgren/Yle

Kevyt ja heleä meikki

Meikkipöydän ääressä istuu 85-vuotias uusvaasalainen Anna-Maija Sillanpää, joka tarkkailee väenpaljoutta rauhallisesti. Hänen luokseen saapuu kosmetologi-opiskelija Wilma Rekola ja kasvojen pohjameikin teko voi alkaa.

Anna-Maija Sillanpää jututtaa nuorta opiskelijaa ja yhteinen sävel löytyy heti. Meikin sävyjä opiskelijat ovat oppitunneillaan jo etukäteen suunnitelleet. Pääasia on meikin heleys.

– Ei mitään tummia värejä ja sellainen kevyt, heleä meikki, sanoo Rekola.

Sävyihin on tyytyväinen myös Anna-Maija Sillanpää, joka tunnustaa, ettei ole meikkaamisen kanssa kovinkaan tuttu.

Olen pystynyt elämään meikittä tähän asti

Anna-Maija Sillanpää, Lucia-mummo 2017 -ehdokas

– Aikaa se vie. En työelämän aikana olisi kerinnyt! Olen pystynyt elämään meikittä tähän asti, tunnustaa Sillanpää.

Uusia kokemuksia

Anna-Maija Sillanpää on muuttanut takaisin Vaasaan monen kymmenen Turku-vuoden jälkeen. Isokyrö ja Vaasa ovat hänelle lapsuudesta tuttuja paikkoja ja muutama vuosi sitten tuli ajankohtaiseksi palata takaisin synnyinseudulle. Lucia-mummo -kisaan hänet ilmoitti veljen miniä.

Lucia-mummo -ehdokas Anna-Maija Sillanpää. Kuva: Terhi Varjonen/Yle

– Huumorin kannalta otan tämän. Veljen miniä ilmoitti. Onhan se eräänlainen kunnianosoitus ja luottamuksen ilmaus, että on hyvät välit, sanoo Sillanpää.

Meikkauksen yhteydessä opiskelija Heidi Yli-Moijala tekee Anna-Maijalle käsihieronnan. Kokemus on miellyttävä ja oikeastaan uusien kokemusten vuoksi Sillanpää päätti kisaan lähteä mukaankin.

Entäpä odotukset kisamenestyksestä?

– Aika huonot kyllä! Paljoltihan sitä tuttavia äänestetään, ja olen sen verran tuore vaasalainen, ettei ole vielä niin paljon kannattajia, nauraa Sillanpää.