1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Slush-tapahtuma

Slush otti opiksi ahdistelukohusta – turvamiesten määrä tuplattu, osallistujien nimilaput aina esillä

Torstaina käynnistyvä kasvuyhtiötapahtuma Slush täyttää kymmenen vuotta. Toimitusjohtaja Marianne Vikkula kertoo Kova Talous -haastattelussa, että paikalle odotetaan jopa 20 000 vierasta.

Yle Uutiset: Slush otti opiksi viime vuoden häirintäkohusta
Yle Uutiset: Slush otti opiksi viime vuoden häirintäkohusta

Kasvuyhtiötapahtuma Slush käynnistyy ensi torstaina, ja paikalle odotetaan jopa 20 000 vierasta. Euroopasta löytyy paljon suurempiakin alan tapahtumia, mutta toimitusjohtaja Marianne Vikkulan mukaan vieraiden määrä ei kuitenkaan ole itsetarkoitus.

Hän kertoo Ylen Kova Talous -videolla, että 20 000 vierasta on riittävä määrä. Tärkeintä on yhdistää kasvuyrittäjiä ja -sijoittajia.

– Me emme ole lähteneet kilpailemaan kävijämäärillä. Haluamme järjestää merkittäviä tapaamisia sijoittajien ja yrittäjien välille, ja niitä ei olisi helppo tehdä, jos kävijämäärä on järjettömän suuri, Vikkula kertoo.

Toimitusjohtaja Marianne Vikkula Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Vikkulan tavoitteena on järjestää kahden päivän aikana 7 000 sijoittajien ja yrittäjien välistä tapaamista.

Viime vuonna Slushin järjestäjät laskivat, että Slush-kohtaamisten kautta suomalaisyrityksiin oli sijoitettu muutaman vuoden kuluessa jopa satoja miljoonia euroja.

– Trendi tuntuu jatkuvan, Vikkula sanoo.

#SlushToo

Edellisen Slushin jälkeen nousi kohu, kun tapahtumaan osallistuneet naiset kertoivat kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä. Marianne Vikkulan mukaan järjestäjät ovat nyt tarttuneet toimeen.

– Olemme muuttaneet sitä, mihin itse voimme vaikuttaa. Tapahtuman tuotantoa on järjestetty järkevämmäksi. Olemme lisänneet järjestyksenvalvojien määrää. Lisäksi pyydämme, että osallistujat pitävät nimikyltit mukanaan koko tapahtuman ajan, jotta kaikki muistavat, keitä he siellä edustavat.

Käytännössä tapahtuman järjestyksenvalvojien määrä on tänä vuonna kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Slush julkaisi myös verkkosivuilleen ja viralliseen kännykkäsovellukseensa säännöt (siirryt toiseen palveluun), jotka määrittävät miten tapahtumassa tulee käyttäytyä.

Tuossa dokumentissa epäkunnioittavaksi käytökseksi määritellään muun muassa asiaankuulumaton fyysinen kontakti. Sen johdosta järjestäjillä on oikeus poistaa kyseinen vieras paikalta.

Kova talous on Yle Uutisten taloustoimituksen sarja, jossa haastattelemme ajankohtaisia ihmisiä ja puramme talouden pinnan alla vaikuttavia ilmiöitä.