Hämeenlinna selvittää vielä uudestaan suurlukionsa sijoituspaikkaa

Olisiko suurlukiolle sittenkin löydettävissä vielä jokin toinen järkevä paikka kuin ammattiopisto Tavastian kampus? Vastausta etsitään vielä Hämeenlinnassa.

Hämeenlinna
Ammattiopisto Tavastian rakennus Hämeenlinnassa
Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinna selvittää vielä kertaalleen suurlukionsa sijoituspaikkaa. Opetustoimenjohtaja Mika Mäkelän mukaan nyt tarkastellaan, ovatko suurlukion sijoittamispäätöksen perusteena olleet talousluvut yhä paikkansapitäviä vai löytyisikö kaupungin tiloista taloudellisempi vaihtoehto.

– En näe tätä aikalisänä, vaan talousarviovalmistelun yhteydessä heräsi poliittisessa keskustelussa tarve tarkistaa, millä luvuilla päätökset sijoituspaikasta on tehty, ovatko ne muuttuneet, ja olisiko mahdollista tehdä muuta ratkaisua, joka olisi järkevä taloudellisesti, toiminnallisesti ja pedagogisesti.

Sivistyksen ja hyvinvoinnin lautakunta käsittelee kokouksessaan keskiviikkona 29. marraskuuta palveluverkkosuunnitelmatyön käynnistämistä toimialalla.

Tavoitteena on löytää ratkaisuja, jossa samassa kiinteistössä on useita lapsiperheiden käyttämiä palveluita ja palveluyksiköt ovat helposti saavutettavissa.

Tavastian lukio aloittaa kahdessa osoitteessa

Perusopetuksessa tavoitteena ovat yhtenäiskoulut tai alakoulujen ja päiväkotien sijoittuminen toistensa lähelle. Päiväkotien palveluverkon muodostavat keskeisten liikenneväylien läheisyydessä sijaitsevat päiväkotiyksiköt.

Suunnittelussa huomioidaan kaupungin taloustilanne, toimintaympäristön muutokset, kaupungin kasvusuunnat, liikenneverkko ja olemassa olevien kiinteistöjen kunto.

Hämeenlinna päätti jo aiemmin perustaa Tavastian lukion ammattiopiston kampukselle Hattelmalantielle, mikä edellyttää uudisrakentamista. Kaavavalituksen takia suurlukio aloittaa ensi syksynä kuitenkin kahdessa osoitteessa, Lyseon lukiolla ja Tavastian kampuksella.

Tavastian lukion opiskelijoista kaksi kolmasosaa opiskelee Hattelmalantien kampuksella ja yksi kolmasosa nykyisessä Lyseon lukion rakennuksessa.

Palveluverkosta päättää kaupunginhallitus, tavoitteen mukaan maaliskuussa. Esityksen valmisteluvaiheeseen liittyy laaja kansalaiskeskustelu.