Jatkoaika toi 12 uutta hakijaa Kittilän kunnanjohtajaksi

Kaivattua kunnallishallinnon kokemusta ei monilla uusillakaan hakijoilla vaikuta olevan.

Kittilä
Kittilän kunnantalo
Lapin käräjäoikeudessa muistellaan mitä Kittilän kunnantalossa puhuttiin noin viisi vuotta sitten.Jyri Tynkkynen / Yle

Kittilän kunnanjohtajan viransijaisuutta ensi vuoden ajaksi haki lokakuussa 13 ihmistä. Hakuaikaa päätettiin jatkaa perjantaihin 24.11 saakka, koska aiempien hakijoiden joukossa oli vain vähän sellaisia, joilla on vaadittua kokemusta johtotehtävistä ja kunnallishallinnosta. Monilta puuttui myös soveltuva ylempi korkeakoulututkinto.

Uusi haku tuotti kaksitoista uutta hakemusta. Myös yksi jo aiemmin hakeneista lähetti uuden hakemuksen. Uusia hakijoita ovat Tarja Heiskanen Leppävirralta, Risto Kuoksa Rovaniemeltä, Juha Lemminki Lahdesta, Jani Leppäjärvi Torniosta, Jarkko Manninen Äänekoskelta, Harri Mattila Kauhavalta, Tiina Nikander-Koivukangas Kittilästä, Seppo Rantamaula Helsingistä, Tuulikki Salmenkylä Helsingistä, Jaana Vasankari Kuhmosta sekä Sanna Ylinampa Kolarista. Yksi hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen.

Sanna Ylinampa hoitaa Kittilän kunnanjohtajan viransijaisuutta tällä hetkellä. Sijaisuus kestää vuoden loppuun saakka. Ylinampa on koulutukseltaan oikeustieteiden maisteri. Hän suorittaa parhaillaan myös yhteiskuntatieteiden maisterin tutkintoa.

Hakijoiden koulutustaustat ovat kirjavat. Joukossa on muiden muassa insinöörejä, kauppatieteiden maistereita, musiikin maisteri ja liikuntatieteiden maisteri.

Virkaa lokakuussa hakeneet otetaan huomioon valinnassa.

korjattu 27.11 klo 16.18: Sanna Ylinampa suorittaa YTM:n tutkintoa parhaillaan eikä hänellä sitä vielä ole, toisin kuin Kittilän kunta aiemmin virheellisesti ilmoitti