Karhulan kirjasto kiinni kahdeksi kuukaudeksi – muuttaa Helipostin entisiin tiloihin maaliskuussa

Kotkan kaupunki on jo päättänyt, että suunnittelu kokonaan uuden kirjaston rakentamiseksi Karhulaan voi alkaa.

kirjastot
Kirjaston kirjoja hyllyssä.
Jenny Huttunen / Yle

Karhulan kirjasto sulkee ovensa nykyisissä tiloissaan Sammonkadulla joulukuun lopussa. Viimeinen aukiolopäivä on 29. joulukuuta. Karhulan kirjasto on kahden kuukauden ajan kokonaan kiinni.

Karhulan kirjaston tiloissa on jo vuosia kamppailtu sisäilmaongelmien kanssa. Korjaustöistä huolimatta tilanne ei ole parantunut.

Karhulan kirjasto muuttaa väistötiloihin. Kirjasto aukeaa maaliskuussa entisissä Helipostin tiloissa osoitteessa Karhulantie 40.

Väistötiloissa joudutaan ensin tekemään muutos- ja korjaustöitä, jotka valmistuvat helmikuun alkupuolella, jonka jälkeen kirjasto pääsee aloittamaan muuton.

Uusi kirjasto Karhulaan

Karhulaan rakennetaan kokonaan uusi kirjasto.

Lokakuussa kaupunginhallitus hyväksyi Karhulan kirjaston tarveselvityksen ja päätti, että Karhulan kirjasto toteutetaan uudishankkeena ja oikeutti aloittamaan hankesuunnittelun siten, että sen yhteydessä selvitetään mitä muita palveluita kirjastorakennukseen voisi tulla.

Pitkä laina-aika aineistolle

Karhulan kirjaston ollessa suljettuna aineiston palauttaminen tai varatun aineiston nouto sieltä ei ole mahdollista. Kaikelle joulukuun aikana Karhulan kirjastosta lainattavalle aineistolle tulee pitkä laina-aika, joka on maaliskuun 28. päivään asti.

Karhulan kirjastosta noudettavat varaukset voi sulkuaikana noutaa muista kirjastopisteistä. Saapuneista varauksista asiakkaita informoidaan erikseen. Aineistoa voi palauttaa sulun aikana muihin kirjastopisteisiin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus