Lukemista lauantaiksi: Eläkerahojen epäonninen Venäjän-reissu, 69 ohjusta oven takana ja kännisten joulupukkien kotimaa

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai

Viikonloppukooste
Puhekupla, jossa erivärisiä sanoja.
Ville Juutilainen / Yle

Huippukoulutuksen kehto vai sittenkin kännisten joulupukkien kotimaa? Näitä asioita suomalaiset hehkuttavat ja häpeävät maailmalla

Maailmalla olevat jopa kaksi miljoonaa ulkosuomalaista muovaavat Suomi-kuvaa, halusivat tai eivät. Ylen laajassa kyselyssä kävi kuitenkin ilmi, ettei ole lainkaan itsestään selvä, mikä se kuva on.

JENNY MATIKAINEN ARKISARJA
Stina Tuominen / Yle

Kaupunkilaisuutta kiinalaisilla erityispiirteillä: Kiinan suurkaupungeissa voi larpata tulevaisuutta kunnes etsii postiaan kadulta

Kiinassa kehitys on nopeaa ja sitä ahnehditaan. Maassa on saatu aikaan salamannopeita arjen muutoksia mutta samalla osa systeemistä on jäänyt jälkeen ja kehityksessä on ammottavia aukkojan, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen.

Grafiikka.
Teemo Tebest / Yle

Suomalaisen Eteran eläkerahojen reissu Venäjälle päättyi surkeasti – "Ei sovi eettisiin periaatteisiimme"

Yle seurasi Paratiisin ja Panaman papereiden avulla yhden epäonnisen sijoituksen matkaa palkansaajan kukkarosta venäläisten hallitsemiin veroparatiisiyhtiöihin ja lopulta tuhkaksi tuuleen.

Ilpo Tolonen
Juulia Tillaeus / Yle

Oven takana odotti 69 Patriot-ohjusta – näin pelastuspäällikkö paljasti vahingossa kielletyn ohjuslastin, joka sekoitti Suomen

Ohjukset löytänyt pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen kertoo nyt Ylelle, kuinka räjähdelaiva Thor Libertyyn liittyneet tapahtumat etenivät kuusi vuotta sitten Kotkan satamassa.

vesipulloja
Mikko Koski / Yle

Suomi haluaa myydä pohjavettään kauniissa lasipulloissa maailmalle – maailman vesiralli vain kiihtyy

Vesiralli ei ole synti eikä pelastus, vaan bisnestä. Enemmän merkitystä on sillä, että suomalainen kuluttaa päivässä peräti 4 000 litraa vettä.