Prinssi Harry menee naimisiin näyttelijätyttöystävänsä kanssa

Walesin prinssi Charles ilmoitti, että prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä vietetään ensi keväänä.

Britannian kuninkaallinen perhe
Prinssi Harry ja Meghan Markle
Euan Cherry / AOP

Prinssi Harry ja Meghan Markle menivät kihloihin aiemmin tässä kuussa. Pariskunta asuu Nottingham Cottagessa Kensingtonin palatsin yhteydessä.

– Kuningatar ja Edinburghin herttua ovat iloisia pariskunnan puolesta ja toivovat heille kaikkea hyvää, sanottiin Buckinghamin palatsin tiedotteessa.

– Olemme hyvin innoissamme Harryn ja Meghanin puolesta. On ollut mahtavaa tutustua Meghaniin ja nähdä, kuinka onnellisia hän ja Harry ovat yhdessä, sanoivat Harryn isoveli, prinssi William ja vaimonsa Kate Middleton omassa tiedotteessaan.

Prinssi Harry ja Meghan Markle tapasivat heinäkuussa 2016 Torontossa, jossa Markle osallistui Pukumiehet -sarjan kuvauksiin. Harry vahvisti heidän suhteensa muutamaa kuukautta myöhemmin, kun hän pyysi mediaa kunnioittamaan Marklen yksityiselämää.

Rachel Meghan Markle on syntynyt 4.8.1981 Los Angelesissä. Hänen äitinsä Doria Ragland on afroamerikkalaista syntyperää, isänsä Thomas Markle hollantilaista ja irlantilaista syntyperää.

– Olemme valtavan onnellisia Meghanin ja Harryn puolesta. Tyttäremme on aina ollut ystävällinen ja rakastava ihminen. Meille vanhemmille on valtava ilon lähde nähdä hänen liittonsa Harryn kanssa, hänelllä on samat ominaisuudet, sanoivat Marklen vanhemmat.

33-vuotias prinssi Harry on Britannian kuningashuoneen kruununperimysjärjestyksessä viides.

Lähteet: Reuters