40 lentokonetta ja helikopteria Kuopion ylle – itsenäisyyspäivän paraatin ohimarssi suorana kello 13.10

Paraatissa on poikkeuksellisen runsas ylilentokattaus: muiden muassa 15 Hornetia, 12 Hawkia ja 10 helikopteria.

Sotilasparaatit
The Midnight Hawks, the aerobatic team of the Finnish Air Force.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati huipentuu iltapäivällä Kuopion keskustassa järjestettävään ohimarssiin kaupungintalon edustalla.

Ohimarssia voi seurata suorana Yle Areenassa ja Radio Suomessa kello 13.10 alkaen. Koostelähetys paraatista lähetetään TV1:ssä kello 17.08 alkaen.

Itsenäisyyspäivän valtakunnalliseen paraatiin Kuopiossa osallistuu kaikkiaan noin 1 200 henkilöä ja liki 50 ajoneuvoa. Ennakkotietojen mukaan ohimarssiin osallistuu myös kaikkiaan 40 lentokonetta ja helikopteria.

Vaikuttava ylilentoarmada

Ylilentoihin odotetaan 15:tä F/A-18 Hornet -hävittäjää (siirryt toiseen palveluun), 12:ta Hawk-suihkuharjoituskonetta (siirryt toiseen palveluun), kuutta NH90-kuljetushelikopteria (siirryt toiseen palveluun), neljää MD500-kevythelikopteria (siirryt toiseen palveluun) sekä CASA C-295M -kuljetuskonetta (siirryt toiseen palveluun), Pilatus (siirryt toiseen palveluun)- ja Learjet-yhteyskoneita (siirryt toiseen palveluun). Lentokoneiden lentokorkeus ylilennon aikana on 300 metriä ja helikoptereiden 150 metriä.

Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukkojen lisäksi ohimarssilla ovat perinteiseen tapaan mukana reserviläisten maakuntakomppania, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, rauhanturvaajia, veteraanien ja maanpuolustusjärjestöjen lippulinnat, Naisten valmiusliitto ja sotilaskotiliitto.

Paraatijoukot ottaa vastaan Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Sampo Eskelinen seurassaan sotaveteraani Pentti Räsänen ja Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä.

Kuopion torille kertyvän yleisön tutustuttavana on myös kalustonäyttely, joka on auki kello 10–15. Kalustoesittelyn takuuvarma vetonaula on torille tuotu Hornet-hävittäjä.

Lisää aiheesta:

Ilmavoimat tuo itsenäisyyspäivänä Hornetin Kuopion torille – kaupungintalo muuttuu sinivalkoiseksi

Puolustusvoimat järjestää massiivisen ylilennon itsenäisyyspäivänä Kuopiossa

Puolustusvoimien paraatisivusto (siirryt toiseen palveluun)

Savon Sanomat: Tulossa katsomaan paraatia Kuopioon? - Katso vinkit ja kiellot tästä (siirryt toiseen palveluun)