Hyppää sisältöön

Stand up -koomikko Ilari Johansson pikkujouluista: "On firmoja, joissa henkilökunta uskaltaa nauraa vasta pomon naurettua"

Pikkujoulut voivat koetella itse kunkin juhlakuntoa. Kerro hauskin, noloin, paras tai pahin pikkujoulumuistosi meille.

Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Vaikka stand up -koomikko Ilari Johansson on urallaan viihdyttänyt ties kuinka monissa pikkujouluissa, esiintymispaikalle saapuminen on aina pienen jännityksen paikka. Johansson sanoo aistivansa lavalle, millainen kokonaisfiilis yrityksessä on.

– On ollut niin autoritäärisiä firmoja, että henkilökunta uskaltaa nauraa vasta pomon naurettua, hän kertoo.

Kuopiolaislähtöisen koomikon mukaan pikkujoulujen henkilökaartiin kuuluu usein narri, jolta homman odotetaan karkaavan aina vähän yli. Sitten on niitä, jotka suorastaan kyttäävät työkaverinsa örveltämistä.

– Vanha kunnon paheksunta on aina yhdistävä tekijä. Kahvipöytiin saadaan eloa, kun työkaverit voivat yhdessä paheksua pikkujouluissa huonosti käyttäytynyttä.

Tultuani pois sain kehuja, että nyt oli hieno keikka ja hyvä meininki.

Ilari Johansson

Takavuosina pikkujouluissa sattui ja tapahtui usein nykyistä enemmän. Monilla yrityksillä oli ravintolassa oli piikki auki ja väki mellasti vauhdilla. Aina riehakas pikkujouluväki ei edes huomannut, että tilattu esiintyjä oli nyt lavalla.

– Kerran kukaan ei tajunnut lavalle tuloani. Aikani yritin jotain sanoa, mutta viesti ei mennyt perille. Istuin sitten lavan reunalla loppuajan ja odotin sovitun keikka-ajan täyttyvän. Tultuani pois sain kehuja, että nyt oli hieno keikka ja hyvä meininki, muistelee Johansson.

Nykyään pikkujoulujen juhlinta on muuttunut hänestä entistä maltillisemmaksi.

Mitä pikkujouluissa tapahtunutta sinä et koskaan unohda?

.
.