Laittomasti maassa olevien hätämajoitus jatkuu Porissa – perussuomalaiset äänestivät vastaan

Porin kaupunki on majoittanut kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita kesän alusta saakka ostamalla palvelua SPR:ltä.

hätämajoitus
Paperiton turvapaikanhakija istuu sängyllä.
Carolus Manninen / Yle

Perussuomalaiset yrittivät estää laittomasti Suomessa oleskelevien, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden hätämajoituksen jatkumisen Porissa.

Puolue kuitenkin jäi alakynteen Porin kaupunginhallituksessa. Äänestys päättyi luvuin 9–2, kun vain perussuomalaiset Petri Huru ja Tommi Salokangas vastustivat puolen vuoden jatkosopimusta Porin ja Suomen Punaisen Ristin välillä. Huru jätti asiasta eriävän mielipiteen päätöksen jälkeen.

Suomen hallitus on linjannut, että laittomasti maassa olevilla on oikeus välttämättömään toimeentuloon. Hätämajoituksessa olevat saavat majoituspaikan, ruuan, vaatteet, hygieniatarvikkeet ja peseytymismahdollisuuden.

Vähän käyttöä

SPR:ltä ostetussa hätämajoituksessa työskentelee yksi kokopäiväinen ja yksi puolipäiväinen sekä yksi tarvittaessa töihin kutsuttava henkilö. Mukana toiminnassa on seitsemän vapaaehtoista.

Kesä–elokuussa hätämajoitus maksoi Porin kaupungille 47 384,79 euroa, ilmenee Suomen Punaisen Ristin kaupungille toimittamasta laskusta. Veturitallien alueella lähellä kaupungin keskustaa toimivaa palvelua on käyttänyt kesä–syyskuussa vain kuusi eri henkilöä.

Pori odottaa palvelun tarpeen kasvavan keväällä.