Balin Denpasarin lentokenttä pysyy suljettuna

Lentojen perumiset ovat vaikuttaneet kymmenien tuhansien ihmisten matkasuunnitelmiin.

Bali
Tulivuori Agung syöksee savua.
Roni Bintang / AOP

Indonesiassa Balin Denpasarin kansainvälinen lentokenttä pysyy suljettuna vielä ainakin vuorokauden. Indonesian liikenneministeriö ilmoitti varhain tiistaina jatkavansa lentokentän kiinni pitämistä vielä ainakin vuorokaudella Agung-tulivuoren purkautumisen takia.

Paikallisten ilmailuviranomaisten raportti osoitti, että ilmatilassa on vulkaanista tuhkaa, ministeriö sanoi lausunnossaan. Sulkeminen päättyy keskiviikkona 29. marraskuuta kello seitsemän paikallista aikaa. Viranomaiset arvioivat tilannetta myöhemmin uudelleen.

Denpasarin lentokenttä suljettiin maanantaina Agung-tulivuoren ilmaan sylkemän tuhka- ja savupilven takia. Pienempi Lombokin lentoasema sen sijaan jo on avattu uudelleen.

Lentokentän sulkeminen ja lentojen perumiset ovat vaikuttaneet kymmenien tuhansien matkasuunnitelmiin. Suurin osa peruttujen lentojen matkustajista odottaa edelleen Balilla kentän aukeamista. Pieni osa on etsinyt muita reittimahdollisuuksia.

Lue lisää:

Katso suorana, miten Agung-tulivuori sylkee tuhkaa taivaalle Balilla

Suomalaisnainen jumissa Balilla – "Hengityssuojaimet ostettu tulivuorenpurkauksen varalta"

Balilla evakuoidaan jopa 100 000 ihmistä ja lentokenttä on suljettu – katso nopeutettu video purkautumaan valmistautuvasta tulivuoresta

Tulivuori purkautuu Balilla – Saarella satoja suomalaisia, matkatoimistot lähettäneet tekstiviestiohjeita

Tulivuori Agung purkautuu Balilla – Lentokenttä on auki, mutta tuhkapilven liikkeitä seurataan tarkkaan

Lähteet: Reuters, AP, STT