1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nightwish

Nightwish konsertoi Lahdessa ensi kesänä: "Pitäisi saada heviä tännekin" – toinen iso konsertti Ilosaarirockissa

Nightwishin keikka järjestetään Mukkulan tapahtumapuistossa ensi heinäkuussa.

Nightwish
Nightwishin Tuomas Holopainen (vas.) ja Emppu Vuorinen.
Risto Koskinen / Yle

Metalliyhtye Nightwish järjestää kaksi konserttia Suomessa ensi vuonna. Toinen niistä pidetään Mukkulan tapahtumapuistossa ensi heinäkuussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä ESS (siirryt toiseen palveluun).

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä yhtye soittaa toisen ison keikkansa ensi vuonna Joensuun Ilosaarirockissa.

– Nightwishin manageritoimisto on ollut Lahdessa jo yli kolme vuotta. Miksemme tekisi seuraavaa isoa keikkaa siellä? Olemme hirveästi törmäilleet täällä ihmisiin, jotka ovat sanoneet, että pitäisi saada heviä tännekin, kommentoi yhtyeen manageri Toni Peiju.

Tänä vuonna bändi ei ole keikkaillut Suomessa lainkaan. Peijun mukaan bändi on esiintynyt Lahdessa viimeksi silloin, kun Tarja Turunen oli yhtyeen solistina.

– Tämä on harvinaista herkkua. Toivotaan, että fanit löytää paikalle katsomaan tätä spesiaalia keikkaa ja spessua se on bändillekin, erikoissettilista myöskin.

Mukkulan tapahtumapuisto rakennettiin muutama vuosi sitten, kun urbaanin musiikin festivaali Summer Up piti siirtää pois historiallisen Mukkulan kartanon nurmikentältä. Tapahtumapuisto rakennettiin nopealla aikataululla kartanon puiston (siirryt toiseen palveluun) viereen.

Viime vuonna tapahtumapuistossa kunnostettiin viheralueita. Vastakylvetty nurmi kärsi Summer Up -yleisön jalkojen alla, mutta matkailuyhtiö Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsmanin mukaan kaupunki on tarttunut nyt ongelmiin ja puistossa voidaan nyt järjestää monenlaisia tapahtumia.

– Nightwishin keikka kertoo siitä, että puisto on otettu vastaan ja siellä pystytään järjestämään erilaisia tapahtumia.

Nightwishin keikka järjestetään viikko ensi vuoden Summer Upin jälkeen, 21- heinäkuuta.

– Teemme yhteistyötä nykyisten Summer Up -yrittäjien kanssa. Saamme osittain käyttää sitä infraa, aitoja ja lavaa.

– Sehän on hirveän hieno paikka, järvi ympärillä. Kaupunki on tehnyt uusia sähkönousuja ja ilmeisesti luvannut tehdä lisääkin. Tosi loistava keikkapaikka Lahdessa.

Lahden konserttiin myydään arviolta 15 000 lippua, kertoo ESS. Lipunmyynti alkaa ensi maanantaina.

Summer Up 2017
Mukkulan tapahtumapuistossa on tähän mennessä järjestetty vain Summer Up -festivaalia. Viime vuonna festareilla juhli 14 000 urbaanin musiikin ystävää. Meeri Niinistö / Yle
Lue seuraavaksi