Lounaskattaus Lounais-Suomesta: Turun valtuutetut ihmettelevät parkkirahaskandaalia, kuraiset juurikkaat viljelijöiden harmina

Kokosimme tiistain uutisaiheita Lounais-Suomesta.

Lounais-Suomi
Lippuautomaatti
Viivi Sihvonen / Yle

TURKU: Valtuutettujen mielestä valvonta petti parkkirahaskandaalissa

Turun kaupunginvaltuuttujen mielestä valvonta on pettänyt pahasti parkkirahaskandaalissa. Luottamushenkilöt pitävät outona, että kukaan kaupungin organisaatiossa ei huomannut, että pysäköintiautomaateista hävisi rahaa vuosikausia.

Keskusrikospoliisi epäilee kolmen henkilön varastaneen parkkirahoja satoja tuhansia euroja yli kahdenkymmenen vuoden aikana.

– Lue lisää

NOUSIAINEN/SÄKYLÄ: Lisämaksu kuraisista juurikkaista tuottaa harmia viljelijöille

Pelloista nostetut sokerijuurikkaat ovat tänä vuonna olleet poikkeuksellisen märkiä ja kuraisia. Vaikean kesän koetteleman viljelijän lompakkoon tämä voi tehdä tuntuvan lisäloven. Juurikkaita vastaanottava Sucroksen sokeritehdas Säkylässä veloittaa viljelijöitä liian likaisista juurikkaista.

MTK-Kiukainen on lähettänyt Sucrokselle avoimen kirjeen, jossa toivotaan maksun kohtuullistamista. Sucrokselta kerrotaan, että mullan käsittely on tehtaalle merkittävä kuluerä. Sucros sanoo harkitsevansa vetoomusta käyntikauden päätyttyä.

– Lue lisää

PÖYTYÄ: Kyläyhdistys rakensi monitoimihallin talkoovoimin

Pöytyän lasten ja nuorten liikuntaharrastusmahdollisuudet paranevat, kun Kumilan kylään valmistuu kyläyhdistyksen voimin monitoimihalli. Halli rakennetaan pääosin talkoovoimin ja se maksaa vajaat 400 000 euroa. Tästä rahasta puolet on saatu EU:n maaseuturahastosta. Rahoittajana toimii paikallinen Leader-yhdistys Jokivarsikumppanit. Ensi vuoden alussa valmistuva 700 neliön suuruinen monitoimihalli tulee tarpeeseen, sillä suurin osa illoista on jo varattu.

– Lue lisää

Kyläyhdistys Loukonkulman Lukko rakentaa talkoovoimin monitoimihallia Pöytyälle.
Monitoimihalli rakennetaan vanhan kylätalon kylkeen.Petra Ristola / Yle

HUITTINEN: Riikka Peippo elinvoimajohtajaksi

Huittisten elinvoimajohtajaksi on valittu Riikka Peippo Pöytyän Yläneeltä. Kaupunginhallitus teki valinnan eilen. Valinta oli enemmistövaalin tulos. Suljetussa lippuäänestyksessä Antti Aaltonen sai yhden äänen, Pasi Rännäli yhden äänen, Mika Stenfors kaksi ääntä ja Riikka Peippo viisi ääntä.

Riikka Peippo siirtyy Huittisiin Pöytyän elinkeinoasiantuntijan tehtävästä. Elinvoimajohtaja valittiin Huittiisiin pitkän kaavan kautta, kun virka julistettiin ensimmäisen haun jälkeen uudelleen haettavaksi.

SALO: Hermannin koulu suljetaan

Salon Hermannin yläkoulu suljetaan mittavien korjaustöiden takia. Rakennus kärsii sisäilmaongelmista. Oppilaat hajasijoitetaan useaan eri paikkaan. Kyseeseen tulevat todennäköisesti Moision koulu, Salon lukio ja ammattikorkeakoulun entiset tilat.

Kaupunki ei ole tehnyt muuton tarkemmasta ajankohdasta ja evakkoajan pituudesta tarkempia päätöksiä. Hermannin koulussa on noin 550 oppilasta. Asiasta kertoi Salon Seudun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

EURAJOKI: Tulipalo tuhosi autotallin

Autotalli tuhoutui tulipalossa maanantaina alkuillasta Eurajoella Mäntytiellä. Tallissa ollut auto syttyi omia aikojaan tuleen. Palon havainnut talon väki teki itse hälytyksen hieman ennen iltaseitsemää. Tallin ja auton lisäksi tuli tuhosi kaksi pientä varastoa. Talli oli 1980-luvulla rakennetun omakotitalon yhteydessä, mutta itse talo säästyi liekeiltä.

PORI: Perussuomalaiset olisivat lopettaneet hätämajoituksen

Perussuomalaiset yrittivät lopettaa laittomasti Suomessa oleskelevien hätämajoituksen Porissa, mutta jäivät yksin kaupunginhallituksen maanantai-iltaisessa äänestyksessä.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille on järjestetty hätämajoitusta viime kesästä saakka Veturitallien alueella. Perussuomalaiset olisivat lopettaneet majoituksen, mutta Porin muut poliittiset ryhmät päättivät jatkaa toimintaa puolella vuodella. Palvelu maksoi kolmen ensimmäisen kuukauden aikana lähes 50 000 euroa ja sitä käytti kuusi henkilöä.