Toinen kerta toden sanoi: TEAMin hallitus hyväksyi kemianalojen neuvottelutuloksen

Teollisuusalojen ammattiliiton mukaan alkuperäiseen neuvottelutulokseen on saatu parannusta. Äänestyksen kerrotaan olleen kuitenkin tiukka.

työehtosopimukset
Teollisuusalojen ammattiliitto Teamin puheenjohtaja Heli Puura
Teollisuusalojen ammattiliitto Teamin puheenjohtaja Heli PuuraPekka Sipola

Teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin hallitus on hyväksynyt neuvottelutuloksen työehtosopimuksesta Kemianteollisuuden kanssa.

Ratkaisu koskee peruskemian-, muovi- ja tuoteteollisuuden sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemian teollisuuden työntekijöitä. Kaikkiaan sen piiriin kuuluu yli 12 000 henkilöä.

TEAMin hallitus käsitteli asiaa toissaviikolla, mutta tuolloin neuvottelutulos yllättäen hylättiin. TEAMin puheenjohtaja Heli Puura oli jo ehtinyt kehua (siirryt toiseen palveluun) saavutettua neuvottelutulosta ennen takaiskua.

TEAMin mukaan alkuperäiseen neuvottelutulokseen on saatu parannusta.

TEAMin neuvottelupäällikön Toni Laihon mukaan paikallisen sopimisen ohjeistusta parannettiin.

– Meillä on suuri epäily, että sopimiskulttuuri ei kaikilla työpaikoilla näillä aloilla ole ihan kohdillaan. Yritetään yhteistyössä työnantajaliiton kanssa sitä edesauttaa.

Laihon mukaan äänestystulos oli tiukka.

– Tämä kierros on ollut sävyltään sellainen, että ei meillä kaikilta osin kenttä tyytyväinen ole. Tämä on erikoinen kierros. Työmarkkinat on muutoksessa ja me olemme muutoksen keskellä.

Kemianteollisuus: "Voi olla tyytyväinen"

Sopimus on lähes kolmivuotinen. Palkat nousevat 1,6 prosenttia ensi ja seuraavana vuonna.

Kemianteollisuuden työelämäasioista vastaavan johtajan Jyrki Hollménin mukaan lopputulokseen voi olla tyytyväinen.

– Pystyimme sovittamaan yhteen paikallisen sopimisen lisäämisen ja työehtosopimuksen kehittämisen sekä kustannuskilpailukyvyn, hän sanoo tiedotteessa.

Sopimukset on jo aiemmin tehty Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sekä Metsäteollisuuden ja Paperiliiton välillä.