Itsenäisyyspäivän paraatin parhaat palat nyt katsottavissa

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati houkutteli tänään Kuopioon kymmeniätuhansia katsojia. Paraatin kohokohtia olivat odotetusti ylilennot.

Sotilasparaatit
Hornetit suomi100
Kuopiossa järjestetty itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati keräsi kymmeniätuhansia ihmisiä. Paraatin kohokohtia olivat odotetusti ylilennot.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestettiin tänään Kuopiossa. Paraatin koostelähetys on nyt katsottavissa Yle Areenassa. Voit myös halutessasi katsoa erikseen paraatin ohimarssin ja paraatikatselmuksen.

Poliisin arvion mukaan ohimarssia seurasi ainakin 20 000 ihmistä.

Kuopion paraatissa marssi kaikkiaan noin 1 200 henkilöä ja liki 50 ajoneuvoa. Lentotoiminta oli odotetusti suuressa roolissa – olihan paraatin järjestäjänä Karjalan lennosto. Paraatin mieleenpainuvimpia hetkiä oli Hornetien ylilento 100-muodostelmassa.

Ensi vuonna puolustusvoimat järjestää lippujuhlan päivän paraatin Seinäjoella 4. kesäkuuta ja itsenäisyyspäivän paraatin Mikkelissä 6. joulukuuta.

Lisää aiheesta:

Katso kuvat: Itsenäisyyspäivä alkoi sankarihaudoilta – kalustonäyttely ja paraati saivat väen liikkeelle Kuopiossa

Puolustusvoimien paraatisivusto (siirryt toiseen palveluun)

Savon Sanomat: Paraatin yleisömäärä rikkoi reilusti 20 000 rajan - kalustonäyttely oli huippusuosittu (siirryt toiseen palveluun)