1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Emmanuel Macron

Macronille tyly vastaanotto Länsi-Afrikassa: kranaatti-isku Ranskan sotilaita vastaan ja autosaattue kivisateessa

Burkina Fasossa hyökättiin ranskalaissotilaita vastaan Ranskan presidentin vierailun alla. Tiistaina presidentin saattueeseen kuulunutta autoa kivitettiin.

Emmanuel Macron Kuva: Thibault Camus / EPA

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vierailu Länsi-Afrikassa on alkanut välikohtausten varjostamana. Presidentin seuruetta kuljettanutta autosaattuetta kivitettiin tiistaina Burkina Fason pääkaupungissa Ouagadougoussa.

Macronin tiedottajan mukaan kivityksestä ei aiheutunut merkittävää vahinkoa.

Lisäksi Burkina Fason viranomaiset kertoivat tiistaina, että Ranskan sotilaita kuljettavaa bussia kohti oli heitetty käsikranaatti vain muutamaa tuntia ennen Macronin saapumista maahan. Moottoripyörällä liikkuneet iskijät heittivät kuitenkin ohi kohteestaan. Viranomaisten mukaan useita ihmisiä loukkaantui.

Iltapäivällä Macron piti Ouagadougoun yliopistolla puheen. Hän sanoi muun muassa toivovansa Euroopan ja Afrikan yhdistävän voimansa ihmisten, aseiden ja huumeiden salakuljetuksen estämiseksi. Hän aikoi esittää tarkemman ehdotuksen keskiviikkona Norsunluurannikolla.

.

Näkymä Burkina Fason pääkaupungista Ouagadougousta. Arkistokuva. Kuva: Legnan Koula / EPA

Ranskan entisten siirtomaiden Burkina Fason ja Norsunluurannikon lisäksi Macron vierailee Ghanassa. Matkan tarkoituksena on edistää yhteistyötä koulutuksessa ja digitaalisessa taloudessa..