1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Evon retkeilyalueelle uusi suurtapahtuma – yhdistää urheilua, luonnossa liikkumista ja bisnestä

Kolmipäiväisen tapahtuman odotetaan tuovan Evolle noin tuhat osallistujaa. Metsähallitus on tyytyväinen retkeilyalueen uudesta tapahtumasta.

luonto
Patikkareittiä Hämeenlinnassa Evolla Kalliojärven rannalla
Lammin Evolla kehitetään reitistöä maastopyöräilyä ja polkujuoksuakin ajatellen.Markku Karvonen / Yle

Hämeenlinnan Lammilla sijaisevan Evon retkeilyalueen matkailukäyttö ja tapahtumatarjonta monipuolistuu.

Ensi syksynä Evolla järjestetään hyvinvointi ja liikuntatapahtuma, Evo Trail Weekend (siirryt toiseen palveluun). Kolmipäiväisen tapahtuman takana ovat hämeenlinnalainen Sirpa Korkatti ja lammilainen Mikko Reitti. Molemmat ovat innokkaita luonnossa liikkujia.

Tapahtumaviikonlopun aikana Evolla on mahdollista kisata polkujuoksussa ja maastopyöräilyssä eri matkoilla.

Mikko Reitti kertoo, että kisareittien pituudet ja vaativuus on suunniteltu niin, että ne sopivat aloittelijoillekin, mutta tarjoavat haasteita myös tosissaan kisaaville. Kisaamisen lisäksi tarjolla on myös eripituisia vaelluksia.

Järjestäjät odottavat tapahtumaan noin tuhatta osallistujaa. Tarkoitus on myös tehdä tapahtumasta jokavuotinen.

Sami Jauhojärvi yksi vetonauloista

Tapahtuman aloituspäiväksi, perjantaiksi Evolle houkutellaan yritysten, järjestöjen ja julkishallinnon johtoa verkostoitumaan ja pohtimaan johtajuutta. Sirpa Korkatin mielestä bisnesmaailma ja luonnossa liikkuminen tukevat hyvin toisiaan.

Ihmisiä nuotiopaikalla.
Mikko Reitti, Sirpa Korkatti ja Sami Jauhojärvi.Petri Lassheikki / Yle

– Johtaminen on hektistä ja vaatii kykyä myös johtaa itseään. Luonto on aika monille sellainen paikka, jossa voi rauhoittua tai löytää omiin kysymyksiinsä vastauksia, Korkatti kuvailee.

Johtaminen on hektistä ja vaatii kykyä myös johtaa itseään.

Sirpa Korkatti

Bisnestapahtuman yksi puhuja on olympiavoittaja Sami Jauhojärvi. Jauhojärvi kertoo tuovansa perjantain bisnespainotteiseen päivään omaa asiantuntijuuttaan.

– Kerron siitä, miten olen oman organisaationi rakentanut, miten tavoitteet on asetettu ja miten ne on saavutettu, Jauhojärvi kertoo.

Metsähallitus tyytyväinen uuteen tapahtumaan

Metsähallituksen Sisä-Suomen kenttäpäällikkö Arto Pummila on tyytyväinen uuteen tapahtumaan. Evolla tapahtumia ovat tähän asti järjestäneet pääasiassa partiolaiset. Pummilan mukaan uusi tapahtuma sopii hyvin Evolle.

– Evon alueella on muutenkin tarkoitus kehittää reitistöä nimenomaan maastopyöräilyä ja ehkä polkujuoksuakin ajatellen, Arto Pummila kuvailee.

Linnan kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki sanoo, että Hämeenlinnan kaupunki haluaa kehittää Evon retkeilyaluetta yhdessä Metsähallituksen kanssa.

Kaupungin tavoitteena on myös tarjota monipuolisia tapahtumia. Tähän Evon viikonloppu sopii hyvin.

Mervi Käki uskoo, että yritysjohdolle suunnattu päivä voi nostaa Hämeenlinnaa esiin uudella tavalla esimerkiksi yritysten miettiessä sijaintipaikkojaan.

Lue seuraavaksi