Hyppää sisältöön

Näissä paikoissa voit nähdä prinssi Williamin Helsingissä

Paras mahdollisuus prinssi Williamin tapaamiseen on torstaina alkuiltapäivästä Esplanadin puistossa. Tänään prinssin voi nähdä tervehtimässä presidenttiä linnan pihalla.

Britannian prinssi William käy Suomessa kaksipäiväisellä vierailulla. Kuva: Oli Scarff / AFP

Cambridgen Herttua prinssi William saapuu vierailulle Suomeen tänään keskiviikkona. Kaksipäiväistä vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa prinssi Williamin vastaan Presidentinlinnan pihalla tänään klo 14.15. Yle lähettää tapaamisen linnan pihalta suorana netissä. Tämän jälkeen presidentti ja prinssi William siirtyvät keskustelemaan sisälle.

Tapaamisen jälkeen prinssi William tutustuu Iceheartsin toimintaan Helsingin Salmisaaressa. Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Apuna toimii joukkueurheilu.

Tämän jälkeen prinssi William siirtyy Britannian suurlähetystöön Suomen-suurlähettilään Sarah Pricen emännöimälle vastaanotolle.

Päivän päätteeksi presidentti Niinistö ja rouva Haukio tarjoavat prinssi Williamille illallisen Mäntyniemessä.

Torstaina prinssi vierailee Slushissa ja tapaa kansalaisia

Torstaina prinssi William vierailee teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slushissa Messukeskuksessa. Hän osallistuu avajaisiin ja tutustuu suomalaisiin ja brittiläisiin yrityksiin.

Tämän jälkeen prinssi William vierailee alakoulussa Helsingin Lauttasaaressa. Hän tutustuu opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen kanssa innovatiivisiin oppimisympäristöihin ja kiusaamisen vastaiseen KiVa Koulu -ohjelmaan.

Yleisöllä on mahdollisuus tervehtiä prinssi Williamia alkuiltapäivästä Esplanadin puistossa. Prinssi tutustuu myös Senaatintorin joulumarkkinoihin Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren seurassa.

Torilta pinssi William siirtyy vastaanotolle Helsingin kaupungintalolle.

Vierailun lopuksi Suomen ilmavoimat esittelee prinssille toimintansa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Turvallisuussyistä tarkkaa aikataulua ei ole julkistettu.

.
.