1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. osuuspankit

Eläköityvä toimitusjohtaja paljastaa: Nämä OP:n konttorit Etelä-Savossa pannaan luultavasti kylmäksi

Pankkialan murros kiihtyy. Toimitusjohtajan mukaan uusia konttorien lakkauttamisia on edessä.

osuuspankit
Suur-Savon Osuupankin toimitusjohtaja Kari Manninen.
Suur-Savon Osuupankin toimitusjohtaja Kari Manninen.Petri Vironen / Yle

Pankkialan murros tekee yhä voimakkaammin tuloa Etelä-Savoon, arvioi Suur-Savon Osuuspankin keväällä eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Kari Manninen, jonka työt vaihtuvat lomapäiviin joulukuun alussa.

– Toistaiseksi luotot hoidetaan vielä pääosin kasvokkain konttorissa, mutta muuten asiat hoituvat jo nykyään hyvin pitkälle verkossa, Manninen sanoo.

Painetta pankkikonttorien lakkauttamiseen maakunnassa tuo digitalisaation lisäksi asukasmäärän nopea kutistuminen etenkin pikkupaikkakunnilla.

– Ainakin OP-ryhmässä konttorit ovat karsiutuneet siten, että asiakastarve on muuttunut. Pienellä paikkakunnalla voi olla monta sellaista päivää, että asiakkaita ei konttorissa juuri käy.

"Korostan sanaa oletan"

Syksyllä päätettiin Suur-Savon Osuuspankin ja neljän paikallisosuuspankin fuusiosta, ja samalla sovittiin, että yhdistyvien pankkien konttoreita ei lakkauteta neljään vuoteen.

Suur-Savon Osuuspankilla on kuitenkin monta omaa pientä konttoria, joissa asiakasvirta on pitkälti ehtynyt. Mitkä ovat lakkautuslistan kärjessä?

– Korostan sanaa oletan, koska en ole asiasta päättämässä. Mutta Anttola, Savonranta ja Enonkoski tulevat mieleen. Ne ovat tosi hiljaisia, eikä niiden lakkauttamisella edes olisi henkilöstövaikutuksia, Manninen sanoo.

Mannisen henkilökohtainen sapatti alkaa perjantaina joulukuun ensimmäisenä. Ainakin liikunta on pankkialalla lähes 40 vuotta urakoineen miehen suunnitelmissa.

– Aion mennä hiihtämään Rantakylän ihanalla ensilumen ladulla.

Lue seuraavaksi